“Femeile însărcinate fac parte din categoria de persoane vulnerabile la acest virus, de aceea măsurile de prevenţie pe care trebuie să le respecte sunt foarte stricte. În egală măsură, fiind un virus nou, nu se cunosc încă formele prin care acest virus afectează o femeie însărcinată, însă sunt aşteptate reacţii moderate, iar până în prezent nu s-au înregistrat decese în rândul acestora,” a declarat dr. Ruxandra Albu, medic primar obstetrică–ginecologie, potrivit Perfecte.ro.

Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri drastice: ”Toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru Covid-19. Mergem din uşă în uşă!”

De asemenea, multe femei se întreabă dacă infecţia cu coronavirus se transmite fătului, însă deocamdată nu există dovezi în acest sens.

“Nu există dovezi că viruslui poate trece la făt, însă dacă la momentul naşterii mama este suspectă sau purtătoare de coronavirus, poate fi testat şi copilul pentru maximă siguranţă. De asemenea, nu există dovezi care să sugereze un risc cresc de avort în cazul unei mame purtătoare, ştim doar că în China unii copii s-au născut premantur din această cauză.”, a mai explicat medicul, potrivit sursei citate.

Medicii recomandă, însă, creşterea imunităţii printr-o dietă sănătoasă, lipsită de excese alimentare, dar şi prin respectarea unor metode de prevenţie, precum:

1. Spălaţi-vă mâinile de multe ori

2. Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;

3. Nu vă atingeţi ochii , nasul şi gura cu mâinile;

Adevărul despre coronavirus. Se ia sau nu de pe haine ori alimente?! Anunţul făcut de Raed Arafat

4. Acoperiţi-vă gura şi nasul daca stranutaţi sau tuşiţi;

5. Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

6. Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool;

7. Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave;

8. Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puţin 14 zile;