Ce trebuie să ştii când faci prima dată dragoste  – ce se întâmplă cu corpul tău

În timp ce faceţi sex, vei respira mai repede şi vei transpira, iar pielea ta ar putea deveni roşie. Aceste schimbări sunt cauzate de natura fizică a sexului. De asemenea, în timpul sexului, vulva se poate umfla datorită creşterii fluxului sangvin. Femeile au o membrana in vagin, numită himen, care se poate rupe atunci când faci prima oară dragoste dar se poate rupe şi înainte, în timpul unor exerciţii fizice. Himenul tău se poate rupe,  ceea ce poate duce la sângerări, care pot varia de la câteva picături la 1-3 zile de sânge. Cu toate acestea, sângerarea se întâmplă doar la aproximativ 43% din fetele care îşi pierd virginitatea.

Citeşte şi: Cele mai importante motive pentru care să faci sex mai des

 

Protecţia este absolut necesară

Există un mit că o femeie nu poate rămâne însărcinată atunci când face sex pentru prima dată. Acest lucru este fals. Pentru a te feri o sarcină este necesară folosirea metodelor contraceptive. Poţi opta pentru metode de barieră, cum ar fi prezervative, diafragme şi dispozitive intrauterine. Există şi anticoncepţionalele dar este obligatoriu să le iei la sfatul unui medic specialist. De asemenea, singura metodă care te protejează atât de sarcină, cât şi de boli cu transmitere sexuală este prezervativul.

Citeşte şi: Încă un mit spulberat! Cât ar trebui să dureze o partidă de amor ideală

Ce trebuie să ştii când faci prima dată dragoste  – ce o să simţi

O mare parte din anxietatea din jurul primei nopţi de dragoste este centrată pe durerea pe care este posibil să o simţi. Trebuie să ştii că, cu cât eşti mai relaxată şi implicată în momentul de tandreţe, cu atât vei simţi mai multă plăcere. Ceea ce s-ar putea simţi este un pic de disconfort deoarece această experienţă este nouă pentru tine. Dacă simţi durere, este mai mult decât probabil cauzată de frecare. Frecarea în timpul sexului are loc atunci când nu există suficientă lubrifiere vaginală pentru a uşura intrarea penisului partenerului tău. Un preludiu mai îndelungat poate stimula vaginul să devină mai lubrifiat. De asemenea, utilizarea unui lubrifiant poate face ca actul sexual să fie mai confortabil şi mai plăcut.

Partenerul, cheia unei experienţe reuşite

Chiar dacă planifici totul în detaliu, ai grijă să dai cea mai mare atenţie persoanei căreia te dăruieşti. Prima noapte de dragoste nu se uită niciodată şi, cu cât partenerul este mai implicat emoţional în relaţia voastră, cu atât experienţa va fi mai plăcută. El trebuie să fie atent la nevoile tale şi să ţină cont de ceea ce îţi doreşti în momentele tandre. Trebuie să ştii înainte de a face acest pas că, indiferent dacă vei putea merge mai departe sau nu, el te susţine necondiţionat.