"Sexul creşte fluxul sângelui, iar două partide de amor pe săptămână reduc la jumătate ricul atacului de cord”, explică dr. Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania.

Citeşte şi: Boala care ţine la distanţă dorinţa de sex


Iată şi alte motive pentru care ar trebui să faci sex cât mai des:


Te ajută să slăbeşti. O altă strategie de menţinere a scanteii este... "sexul sportiv". Dragostea vulcanică, actul sexual în care se lasă cu rostogoliri, răsuciri şi controrsionari, cu mişcare multă adică, poate arde până la 700 de calorii. În acelaşi timp, sexul mai potolit şi mai puţîn viguros poate produce arderi de cel puţin 200 de calorii.


Îmbunătăţeşte sănătatea mintală.

Cel mai rapid şi la îndemână mod de a scăpa de depresie şi anxietate este sexul.,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducând stresul şi îmbunătăţind sănătatea mintală”, explică psihologul Patricia Tan.


Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău când faci sex regulat. Efectele sunt spectaculoase!


Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Sexul este cel mai bun mod de a preveni răceala. Cercetările au arătat că obţinerea unui orgasm stimulează sistemul imunitar, iar un studiu efectuat în 1999 pe studenţi a demonstrat că cei care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână au avut nivelul de imunoglobulină cu 30% mai mari decât cei care au fost abstinenţi.


Sursă: doctorulzilei.ro