Fă-le o surpriză celor dragi şi oferă-le un dulce savuros, fără să stai o veşnicie în bucătărie.

Ingrediente pentru reţeta de bomboane Raffaello

  • 300 ml lapte condensat,
  • 200 g unt,
  • 200 g fulgi de cocos,
  • 1 pahar cu migdale,
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Mod de preparare reţeta de bomboane Raffaello

Pisaţi untul la temperatura camerei cu o furculiţă. Amestecaţi-l cu lapte condensat, adăugaţi esenţa de vanilie şi 150 g fulgi de cocos. Bateţi masa bine până obţineţi o cremă omogenă (dacă vă pare compoziţia cam tare, mai puteţi adăuga două-trei linguri cu lapte condensat). Daţi crema la frigider pentru 24 de ore.

După o zi scoateţi crema densă şi formaţi bomboanele. Luaţi din cremă cât încape într-o linguriţă, îndepărtaţi „porţia” astfel obţinută cu un cuţit cu capăt rotunjit şi rulaţi biluţe, puneţi în interior o migdală. Daţi bomboanele astfel obţinute prin fulgii de cocos care au rămas (50 g) şi aşezaţi-le pe un platou sau într-o cutie frumoasă.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Lăsaţi-le la frigider cel puţin o oră. Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se pot topi.
Poftă bună!