Paste cu sos de roşii şi măsline - ingrediente necesare:

Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă

- 300 de grame de paste
- o ceapă
- trei căţei de usturoi
- 400 de ml de suc de roşii
- 100 ml de vin alb
- 100 de grame de măsline
- o lingură de oregano
- sare şi piper, după gust

Paste cu sos de roşii şi măsline - mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, însă adaugă şi puţină sare în apă. Trece-le apoi printr-un jet de pă şi lasă-le la scurs.

Pentru a prepara sosul de roşii, căleşte ceapa şi usturoiul mărunţite bine. Stinge cu vin şi cu apă, iar apoi adaugă măslinele, sucul de roşii şi, eventual, roşii tăiate cubuleţe.

Cum faci cea mai delicioasă iahnie de fasole. Reţetă de post

Sosul de roşii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano, potrivit unica.ro.

Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă uşor.

Poftă bună!