Cu sania trasă de cai la Vatra Dornei, România

 

Dacă îţi doreşti să rămâi în ţară, optează pentru Bucovina, alegând cu încredere staţiunea Vatra Dornei. Departe de staţiunile aglomerate şi gălăgioase de pe Valea Prahovei, în Vatra Dornei vei descoperi farmecul sărăborilor de odinioară. Gospodarii ospitalieri ai oraşului îţi pot pune la dispoziţie plimbări de vis cu sania trasă de cai,dar şi o serie de bucate şi de băuturi tradiţionale,cu un gust excepţional.

 

Mai citeşte şi ... Staţiuni de iarnă din Carpaţi

 

La târgul de Crăciun de la Strasbourg, Franţa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎄It’s the first Sunday of advent and a perfect day to visit a new market! What is your favorite Christmas Market? 🎄🎅🏼 Where - Strasbourg, France Photo Credit - @voyageblonde 📸 . . . . #strasbourg #france #visitfrance #christmas #christmastree🎄 #christmastime🎄 #christmasdecorations #christmasdecor #christmasmarket #strasbourgchristmasmarket #beautiful #beautifuldestinations #december #advent #bestdestinations #winterdestinations #winter #wanderlust #adventureseeker #doyoutravel #travelmore #goexplore #wonderfulplaces #openmyworld #lovetotravel #adventurethatislife #travelbloggers #perfecttripz #travelblogging #seekmoments

A post shared by Collective Travel Inspiration (@perfecttripz) on

I se mai spune „Capitale de Noel!” şi este cu adevărat magic. Strasbourgul te întâmpină cu o atmosferă de poveste, redată prin decoraţiuni deosebite, lumini, căsuţe cochete din lemn, suveniruri, prăjituri fel de fel şi faimosul brad de Crăciun din Piaţa Kléber.

 

Destinaţia cu cel mai frumos târg de Crăciun din Europa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📍 Estonia. . 📷 Credits to @sixtensepp ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Admin @tk133 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔥 Follow ➡ @shot_europe 📝 Tag ➡ #shot_europe 📨 Email ➡ [email protected] ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🔝 Shot Europe 💎 Your Europe ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ ▶ Family Hub ◀ 🌟@shot_italia 🌟@shot_globe 🌟@shot_america 🌟@shot_asia ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #shot_europe #tallinnchristmasmarket #christmasmarket #jõuluturg #рождественскаяярмарка #таллиннскаярождественскаяярмарка #christmastree #tallinnchristmastree #tln #таллинн #таллин #мойталлинн #эстония #tallinn #ilovetallinn #mytallinn #eesti #estonia #oldtallinn #oldtown #старыйгород #старыйталлинн #architecture #tallinncity #tallinn_city #vanalinn #travel #traveling #europe

A post shared by Europe | Travel | Art | Nature (@shot_europe) on

Târgul de Crăciun de la Tallinn, capitala Estoniei, a fost ales cel mai frumos târg de Crăciun din Europa (2019) de turiştii din întreaga lume. Cel puţin asta arată sondajul realizat de „European Best Destnations” la care au participat peste 200 de mii de persoane. Anul acesta, târgul va fi deschis în perioada 15.11.2019- 07.01.2020. Tallinn a fost remarcat prin atmosfera sa prietenoasă, clădirile medievale, luminiţele de sărbătoare şi tradiţiile bine păstrate. Oraşul seamănă pe alocuri cu Sibiul sau cu Sighişoara de la noi din ţară, însă se bucură de mult mai multe clăridiri renovate, iar centrul istoric este mult mai mare.

Hallstatt, o destinaţie de Crăciun unde ţi-ai dori să te muţi

 

Hallstatt este o staţiune montana din Austria, la 70 km de Salzburg, amplasată pe lacul Hallstattersee, o regiune care se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Numarul locuitorilor nu depăşeşte 1000 de persoane, însă orăşelul atrage anual peste un milion de turişti. Această destinaţie este superbă nu doar vara, când verdele pătrunzător al munţilor şi căsuţele din lemn se oglindesc în apa lacului, dar şi iarna când crestele sunt acoperite de zăpadă. Vei rămâne surprinsă de grija localnicilor pentru împodobirea caselor şi a curţilor. Unde întorci privirea, găseşti plante ornamentale, figurine din ceramică pe scări, felinare cu lumânări aprinse, ferestre împodobite cu luminiţe şi cu globuri. Potrivit jurnalului de călătorie al Alexandrei Cristian, intrarea în localitate se face printr-un tunel, parcarile fiind amplasate la aproximativ 500 m de bariera care blocheaza accesul maşinilor către centru. Astfel, te vei bucura din plin de o plimbare la pas prin oraş, fără zgomot de maşini.

 

Crăciun magic în Provence

 

Provence este o regiune a Franţei care nu mai are nevoie de o prezentare. Se remarcă printr-un stil de viaţă liniştit, cu privelişti uluitoare şi vinuri de calitate. Iar când vorbim de Provence nu putem să nu amintim de parfum, oraşul Grasse fiind capitala mondială a acestui atribut nelipsit al zilelor noastre. De Crăciun, ai putea să faci un tur al celor mai frumoase oraşe din Provence, iar în seara de Ajun să te opreşti în satul Les Baux de Provence, situat în inima Munţilor Alpilles, oferind vederi spectaculoase. Te poţi plimba pe alei admirând munţii şi încântătoarele clădiri construite din piatra şi păstrate sute de ani în cea mai bună stare. Vei putea asista la tradiţionala piesă de teatru jucată în stradă, cu tematică specifică sărbătorilor. Bifează şi vizita la Musée des Santons – ce adaposteşte o colecţie de figurine de Crăciun.