Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute

chiftele de conopidă jpeg

Chiftelele cu carne sunt bune, dar parcă nu întotdeauna ai poftă de ele. Încearcă o reţetă de chiftele de conopidă, nu au atât de multe calorii precum cele din carne şi se pot face în aproximativ 30 de minute.

Dificultate medie

Preparare 35'

4-5 porţii

Pentru chiftele de conopidă ai nevoie de

1 conopidă mare sau 2 mici

100 g pesmet

3 căţei de usturoi, zdrobiţi

2 ouă bătute

100 g caşcaval ras

pătrunjel tocat

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sosul de usturoi

6 căţei de usturoi

100 g iaurt grecesc

1 lămâie

sare, după gust

Chiftele de conopidă - Mod de preparare

Pentru sos, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul, zeama de lămâie şi potriveşti de sare. Transferi sosul într-un castron, îl acoperi cu folie de plastic şi îl dai la frigider până în momentul servirii.

Fierbi conopida în apă cu sare, până se înmoaie. O scurgi şi o treci pe sub un jet de apă rece, apoi o laşi la scurs şi o zdrobeşti.

Într-un vas, combini conopida cu pesmetul, usturoiul, ouăle, caşcavalul ras şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper.

Încingi uleiul într-o tigaie şi formezi chiftele. Dacă vrei le aplatizezi uşor cu o spatulă. Le ţii până se rumenesc, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti calde, cu sosul de usturoi.

Lipsa de zinc simptome