Ciorba de burtă care are un gust desăvârşit. Ingredintul secret din această reţetă
Ciorba de burtă este considerată de mulţi o adevărată delicatesă, astfel că puţine gospodine se încumetă să o prepare. Reţete sunt numeroase, însă aceasta aduce un plus de gust şi savoare ciorbei printr-un ingredient secret.
Ce trebuie să cumperi în plus pentru acest preparat? Pe lângă burta de vită, de preferat nefiartă, pentru a obţine gustul perfect, ia şi un picior de porc, pe cae să-l pui la fiert. Veţi mânca cel puţin două porţii la o masă, tu şi familia ta!
Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post
Ingrediente pentru reţeta de ciobă de burtă:
● 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,
● o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,
● un picior de porc,
● un ardei mare roşu,
● 2 morcovi,
● o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,
● câteva boabe de piper,
● 300 mililitri de iaurt gras,
● câţiva căţei de usturoi,
● o jumătate de ardei murat în oţet,
● 2 foi de dafin,
● 2-3 gălbenuşuri de ou,
● câteva fire de leuştean.
Citeşte şi: Ardei umpluţi, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop
Mod de preparare reţeta de ciorbă de burtă:
Spălaţi bine burta şi carnea şi puneţi-le la fiert împreună cu legumele, adăugând de la început puţină sare, boabele de piper şi aproximativ 4 litri de apă. După ce carnea a fiert bine, strecuraţi supa obţinută şi puneţi-o din nou la fiert, adăugând burta tăiată feliuţe şi 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit câteva minute, adăugaţi usturoiul, care trebuie să fie pisat bine, până când obţineţi o pastă.
După ce puneţi usturoiul, mai lăsaţi un pic până dă din nou în clocot, iar apoi închideţi focul. Apoi, adăugaţi imediat ardeiul din oţet tăiat fâşii subţiri şi o jumătate de morcov fiert dat pe răzătoarea mică.
Separat într-un bol bateţi iaurtul cu gălbenuşurile şi adaugaţi-le în ciorbă când aceasta s-a răcorit. Dregeţi preparatul cu sare, iar mai apoi puneţi 1-2 linguri de oţet în care au fost muraţi ardeii iuţi şi turnaţi peste 2 linguri de ulei în a fost călit câteva minute morcovul crud dat pe răzătoare. Acesta îi va da ciorbei de burtă o culoare nemaipomenită.
Ciorba de burtă se serveşte caldă cu o bucată de pâine şi cu ardei iute. La final mai puteţi adăuga şi puţin leuştean care a fost mărunţit în prealabil.
Sursă: reţete-gustoase.ro