Ciorba de burtă care are un gust desăvârşit. Ingredintul secret din această reţetă

1 ciorba de burta reteta jpg jpeg

Ciorba de burtă este considerată de mulţi o adevărată delicatesă, astfel că puţine gospodine se încumetă să o prepare. Reţete sunt numeroase, însă aceasta aduce un plus de gust şi savoare ciorbei printr-un ingredient secret.

Ce trebuie să cumperi în plus pentru acest preparat? Pe lângă burta de vită, de preferat nefiartă, pentru a obţine gustul perfect, ia şi un picior de porc, pe cae să-l pui la fiert. Veţi mânca cel puţin două porţii la o masă, tu şi familia ta!

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post

Ingrediente pentru reţeta de ciobă de burtă:

● 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,

● o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,

● un picior de porc,

● un ardei mare roşu,

● 2 morcovi,

● o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,

● câteva boabe de piper,

● 300 mililitri de iaurt gras,

● câţiva căţei de usturoi,

● o jumătate de ardei murat în oţet,

● 2 foi de dafin,

● 2-3 gălbenuşuri de ou,

● câteva fire de leuştean.

Citeşte şi: Ardei umpluţi, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Mod de preparare reţeta de ciorbă de burtă:

Spălaţi bine burta şi carnea şi puneţi-le la fiert împreună cu legumele, adăugând de la început puţină sare, boabele de piper şi aproximativ 4 litri de apă. După ce carnea a fiert bine, strecuraţi supa obţinută şi puneţi-o din nou la fiert, adăugând burta tăiată feliuţe şi 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit câteva minute, adăugaţi usturoiul, care trebuie să fie pisat bine, până când obţineţi o pastă.

După ce puneţi usturoiul, mai lăsaţi un pic până dă din nou în clocot, iar apoi închideţi focul. Apoi, adăugaţi imediat  ardeiul din oţet tăiat fâşii subţiri şi o jumătate de morcov fiert dat pe răzătoarea mică.

Separat într-un bol bateţi iaurtul cu gălbenuşurile şi adaugaţi-le în ciorbă când aceasta s-a răcorit. Dregeţi preparatul cu sare, iar mai apoi puneţi 1-2 linguri de oţet în care au fost muraţi ardeii iuţi şi turnaţi peste 2 linguri de ulei în a fost călit câteva minute morcovul crud dat pe răzătoare. Acesta îi va da ciorbei de burtă o culoare nemaipomenită.

Ciorba de burtă se serveşte caldă cu o bucată de pâine şi cu ardei iute. La final mai puteţi adăuga şi puţin leuştean care a fost mărunţit în prealabil.

Sursă: reţete-gustoase.ro



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg