Sunt persoane care ar putea să ucidă din cauze total neaşteptate, dintr-un acces de furie sau după ce au adunat ani de-a rândul nemulţumiri şi frustrări. Iată unele dintre cele mai ciudate motive pentru care unii oameni au considerat că este o idee bună să comită o crimă!

L-a împuşcat mortal pentru că trimitea mesaje la cinematograf

Un poliţist american pensionat din Tampa, Florida, pe nume Curtis Reeves, a ţinut foarte mult să nu fie deranjat în timpul vizionării filmului preferat de la cinematograf. În ianuarie 2014, l-a împuşcat pe Chad Oulson după o ceartă provocată de faptul că Oulson trimitea mesaje text. Potrivit rapoartelor poliţiei, în timpul conflictului, Oulson a aruncat o pungă de popcorn în faţa lui Reeves. Ca răspuns, acesta din urmă şi-a scos arma şi l-a ucis pe Oulson pe loc, împuşcându-l în piept. Instanţa l-a acuzat pentru crimă de gradul al doilea. La 11 decembrie 2017, curtea de apel a decis să examineze apărarea lui Reeves care susţinea că bărbatul nu a ştiut cu ce a aruncat Oulson asupra sa. Potrivit unei legi din Florida, o persoană are dreptul să folosească arma dacă se teme că cineva vrea să-l rănească sau să-l omoare. Judecătorul s-a pronunţat împotriva autoapărării, iar Reeves va fi rejudecat în acest an.

Fratele nu i-a mulţumit pentru cină

Deşi este întotdeauna plăcut să fii apreciat, a nu primi mulţumiri este rareori un motiv să omori pe cineva. Pentru un bărbat în vârstă de 36 de ani din Noua Zeelandă, Fergus John Glen, a fost un motiv destul de bun. În anul 2003, el l-a lovit de 8 ori pe fratele său în zona gâtului şi a feţei, în timp ce acesta dormea. După aceea, Fergus a mărturisit calm mamei sale că şi-a ucis fratele. Mama lui se trezise din cauza zgomotelor de lovituri în lemn.  Fratele avea trei copii şi locuia cu Fergus şi mama sa după ce tocmai se despărţise de soţie. De ce a fost ucis de fratele lui? Fergus s-a enervat că fratele nu i-a mulţumit pentru pregătirea cinei. Incidentul a fost ultimul dintr-un lung şir de dispute între cei doi, inclusiv o bătaie cu 4 luni înainte de crimă.

În ciuda faptului că a pledat vinovat, Fergus a primit o condamnare pe viaţă pentru crimă. În 2019, instanţele au acordat eliberarea condiţionată pe baza dovezilor că Fergus şi-a finalizat reabilitarea, sprijinită de comunitate şi de mama sa. El lucra deja în afara închisorii, fără niciun incident.

A ucis pentru o parolă de WiFi

Chiar dacă poate fi frustrant să nu ai o conexiune WiFi bună, de obicei nu este ceva care să te facă să ucizi pe cineva. Pentru un adolescent din Georgia, SUA, pe nume Kevon Lamar Watkins, a fost un motiv destul de bun. În februarie 2018, Watkins avea 16 ani şi şi-a ucis sora în vârstă de 20 de ani. Kevon şi mama lui se certau pentru că a schimbat parola WiFi de acasă, iar el dorea să joace jocuri video fără întreruperi. Pe măsură ce discuţia s-a aprins, sora a intervenit pentru a-şi proteja mama. Cei doi fraţi s-au luptat pe podea, iar el a strâns-o atât de puternic, încât a sufocat-o. Mama a chemat poliţia, iar salvatorii au găsi-o încă în viaţă pe fată. Din neericire, a fost declarată moartă mai târziu în acea noapte la un spital local. Tânărul a fost acuzat de crimă şi agresiune prin strangulare. În februarie 2018, a primit o condamnare pe viaţă pentru crimă. A plâns în timpul anunţării sentinţei şi a spus că regretă.