Cu ce decolorezi pistruii şi petele apărute de la soare. Soluţii de la expert în frumuseţe

1 shutterstock 1404959966 jpg jpeg

Te-ai bucurat de soare, de natură, dar ai rămas cu amintiri nu doar în minte, ci şi pe faţă? Pistruii şi petele pigmentare pot umbri frumuseţea chipului. Expertul în frumuseţe Dana Sota ne-a spus mai multe despre ingredientele care fac ca produsele cu efect de albire să fie eficace.

Există mai multe soluţii de reducere a petelor pigmentare. Dacă vorbim despre tratamentele topice, pe care le poţi aplica acasă, unele dintre acestea acţionează prin exfoliere, altele sunt inhibitori ai melaninei, care împiedică pigmentul închis la culoare să se produca în exces şi să se ridice la suprafaţa pielii.

Ingredientele care „şterg‟ petele

1. Hidrochinona, putere mare de acţiune

Ingredientul hidrochinonă este considerat cel mai eficient în îndepărtarea petelor maronii şi în refacerea semnificativă a aspectului pielii, în timp. Pentru a accelera obţinerea celor mai bune rezultate, caută formule în care acest ingredient-minune este combinat cu acizii exfolianţi AHA sau BHA. Aplică produsul de două ori pe zi pe piele, minimum opt săptămâni, fără a uita de protecţia solară, indiferent de anotimp.

2. Acidul ascorbic (vitamina C), pentru luminozitate

În concentratii mari de peste 10%, vitamina C îmbunătăţeşte aspectul pielii, iar în combinaţie cu alţi antioxidanţi redă vitalitatea şi conferă strălucire şi luminozitate pielii.

3. Acidul azelaic, bun şi pentru pielea cu probleme

Produsele de îngrijire şi înfrumuseţare care conţin acid azelaic, în concentraţii de 10% sau mai mari, pot face minuni când vine vorba despre un ten neuniform; şi poate fi folosit chiar şi pe pielea sensibilă sau acneică. 

!!! Excelent pentru reînnoirea celulară prin exfoliere, acidul salicilic luptă şi împotriva acneei, nu doar a petelor pigmentare.

Rutina de îngrijire antipete pigmentare

Înainte de a enumera paşii pentru menţinerea frumuseţii pielii fără pete, reţine că este necesar să îţi protejezi tenul zilnic cu un produs de protecţie solară, aplicat corect sau reaplicat atunci cand este nevoie.

Dimineaţa: curăţă tenul, aplică pe piele o loţiune tonică îmbogăţită cu vitamina C, apoi un serum care poate preveni petele pigmentare, hiratează-te cu o cremă de faţă şi, la final, aplică un produs cu factor de protecţie solară 50.

Seara: demachieză-te şi aplică, pe rând, loţiune tonică ce are în conţinut vitamina C, serum antipete, iar la final, un produs de hidratare sau nutritiv.

Dana Sota

Expert în frumuseţe

https://www.danasota.com/

3 1 dana sota jpg jpeg

Soarele în doze mici este benefic pentru organismul uman, cu atât mai mult cu cât vitamina D se fixează doar în prezenţa lui. Cu toate acestea, trebuie să avem mare grijă la protecţia pielii, pentru că prevenţia este mult mai simplă, decât tratarea unor imperfecţiuni sau afecţiuni cutanate. Dacă nu ai folosit creme pentru protecţie solară, efectele se văd şi se permanentizează după 35 de ani. Petele pigmentare nu sunt tocmai un strat fin, de la suprafaţa pielii, care se duce la prima exfoliere, ci sunt deteriorări în structură, în profunzime.

@arhiva, shutterstock



Recente

shutterstock 1963333165 jpg
Grinch  foto   Imdb jpg
Joss Stone  foto   Shutterstock jpg
Rihanna, Mariah Carey  foto   Shutterstock jpg
Elton John  sursa foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la nuntă PNG
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Elton John  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2554968047 jpg
shutterstock 1699567648 jpg
Teste de sarcina  Sursa foto shutterstock 2473619613 jpg
Selena Gomez, Justin Bieber  foto   Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
pregatiri sarbatori amenajare masa gasire cadouri 2223079881 jpg
Jim Carrey  foto   Shutterstock jpg
Thalia  foto   Shutterstock jpg
Beyonce, Jay Z  foto   Shutterstock jpg
Mariah Carey  foto   Shutterstock jpg
Pavel Bartoș jpg