Desertul zilei. Cornuleţe fragede cu marmeladă

Ţi-e dor de cornuleţele acelea din copilărie făcute în casă? Vezi cum le poţi face în propria bucătărie pentru a-i răsfăţa pe toţi cei dragi!

image

Marmelada, ingredientul vedetă al acestei reţete de cornuleţe este mai uşor de preparate decât alte gemuri şi dulceţuri. În trecut, zahărul nu era un ingredient comun, mai ales la sate, de aceea gemurile erau făcute doar din fructe dulci, ca prunele. Acestea erau fierte până când deveneau pastă, apoi păstrate pentru iarnă sau consumate pe loc, de cele mai multe ori cu mămăligă sau coapte în aluaturi de casă. Pe lângă fructe, gospodinele adaugă sâmburi de caise, nuci sau Migdale, pentru a-i da aromă.

Ingrediente

Pentru aluat:

375 g făină

125 g zahăr pudră

250 g unt

2 gălbenușuri

sare

coajă de lămâie

1 vârf cuțit bicarbonat

Pentru umplutură:

marmeladă

100 g nucă măcinată

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Plăcinte cu magiun de prune

Mod de preparare

Cerni făina pe o planșetă și faci loc în mijloc pentru zahăr, untul moale, gălbenușuri, sare, coajă de lămâie și bicarbonat. Frămânţi aluatul și-l împarţi în trei bucăți.

Din fiecare parte, întinzi o foaie potrivită ca grosime, de formă rotundă, apoi o tai în opt bucăți.

Amesteci marmelada, după gust, cu nucă și pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăți. Rulezi din afară spre interior și așezi cornuleţele într-o tavă tapetată.

Vezi și: Cornuri semilună cu gem. Află toate secretele!

Le dai la cuptor până se rumenesc. După coacere, tăvăleşti cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt calde încă.

FOTO: Shutterstock