A fost nevoită să slăbească din cauza operaţiei la coloană pe care a suferit-o în urmă cu doi ani de zile, iar de-a lungul timpului a slăbit nu mai puţin de 40 de kilograme. Mai mult de atât, acum artista face sport, peste 600 de abdomene pe zi şi se simte mai bine ca niciodată.
”Am slăbit foarte sănătos, frumos şi asta datorită prietenei mele Ionela Preda, cel mai bun fizioterapeut pe care îl are ţara asta. Al ei, dar şi datorită kinetoterapeutului, al psihologului, pentru că este foarte important să stăm bine cu echilibrul când ne apucăm să ne schimbăm viaţa, cât şi a unui nutriţionist.
 
Fiecare dintre aceşti oameni are un rolul destul de important în acestă întâmplare frumoasă şi echilibrată din viaţa mea. Fac şi sport cu kinetoterapeutul. El ne ajută să facem gimnastica, astfel încât să nu ne distrugem articulaţiile, cum este cazul meu care am fost operată pe coloană'” a declarat Monica Anghel, potrivit viva.ro
 
De asemenea, ea a mărturisit că a păstrat nişte haine de atunci când avea robleme cu greutatea şi le mai probează atunci când i se pare că s-a îngrăşat. 
 
”Am avut o perioadă în care mi se părea că nu am slăbit deloc, deşi dădusem deja jos 30 kilograme. Stăteam de vorbă cu psihologul şi mi-a spus să pun pe mine o pereche de pantaloni de dinainte de a începe să slăbesc, ca să văd dacă am slăbit sau nu.
 
Aşa că am păstrat o pereche de pantaloni şi o fustă, iar când am momente din astea, îmi pun pantalonii sau fusta pe mine şi zic: «A, ok, da, deci sunt în regulă». Toate hainele vechi le-am dat, pe acestea le-am păstrat şi le mai probez din când în când, ca să mă bucur şi vizual de rezultatele pe care le-am obţinut', a spus Monica Anghel pentru Libertatea, în urmă cu ceva timp.