Costum de baie în funcţie de forma corpului

Eşti subţirică, atletică sau voluptuoasă? Este bine să ştii ce formă are corpul tău, pentru a vedea ce costum de baie îţi va pune în evidenţă silueta.

Iată principalele forme pe care le poate avea corpului unei femei şi învaţă să le recunoşti. 

Pară. Dacă şoldurile tale sunt semnificativ mai mari faţă de talie şi faţă de bust, atunci cel mai probabil ai un corp cu această formă. În acest caz poţi încerca un costum al cărui sutien să aibă puţin burete, pentru că sânii să pară mai mari.

Dacă optezi pentru un costum de baie în două piese, alege însă un bikini cu talie înaltă şi sutien fără bretele. Dacă preferi unul dintr-o singură piesă, atunci ar trebui să mergi pe unul asemănător, adică fără bretele. 

Măr. Dacă talia ta este semnificativ mai mare decât şoldurile şi egală cu sau aproape la fel de mare că pieptul, cel mai probabil ai formă de măr. Poţi încerca un costum întreg, care să îţi acopere talia mai rotunjoară. De asemenea, te poţi uita la costumele care sunt tot întregi, dar care nu au material pe toată partea de mijloc a corpului, ci doar o fâşie pe suprafaţă abdomenului.

Clepsidră. Dacă bustul şi şoldurile au cam aceeaşi circumferinţa, iar talia este semnificativ mai mică decât acestea, atunci ai formă clasică de clepsidră. Un astfel de corp este pus în evidenţă de aproape orice costum de baie în două piese.

Banană. Dacă eşti subţire cam peste tot, fără să ai o diferenţa semnificativă între şolduri, talie şi bust, atunci ai formă de banană. Poţi încerca un costum din două piese cu volănaşe sau cu un material mai bogat, pentru a da iluzia unor forme mai generoase.

Femeile cu sânii mici nu au de ce să-şi facă griji. Ele pot alege orice model de costum de baie, indiferent dacă-l vor dintr-o piesă sau din două. Însă, dacă vrei să dai senzaţia de sâni mai mari, optează pentru un sutien cu push-up.

 

Citeşte şi: Costumul de baie interzis "celor slabi de inimă". Face ravagii pe Instagram

Trucuri în alegerea costumui de baie

Culoarea costumului de baie este foarte importantă. O nuanţă aleasă corect poate echilibra vizual orice siluetă. Culorile închise trebuie alese acolo unde vrei să ascunzi volumul, iar cele deschise pentru zonele în care vrei să adaugi volum. De exemplu, nişte bikini cu dungi în nuanţe închise pe părţile laterale ale fundului ajută la conturul taliei.

Există o regulă comună pentru costumele de baie care se potriveşte şi cu multe alte tipuri de îmbrăcăminte: liniile orizontale adaugă volumul, iar liniile verticale subliniază silueta în jos.

Bikinii cu talie înalta îţi fac picioarele mai lungi, iar sutienele care se leagă în formă de V în jurul gâtului fac umerii mari să pară mai înguşti.

Orice tip de decoraţii pe costumul de baie adaugă volum, aşa că evita imprimeurile. Dacă ai şoldurile mari, poţi atrage atenţia asupra bustului, prin alegerea unui sutien cu elemente decorative.

Sursă: ziare.com, ele.ro