Reţeta se poate prepara şi în varianta "de dulce" dacă în loc de apă se adaugă lapte. Poţi să-i faci şi un sos de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi. 

Ingrediente

  • 1/2 cană de ulei
  • 1 cană apă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 2 linguri gem de prune
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coaja unei lămâi
  • un praf sare

Citeşte şi: 

Mod de preparare

1. Într-o crăticioara, pune la foc mediu zahărul, apă, gemul şi cacauă, până când se omogenizează şi se topeşte zahărul.

2. După ce stîngi focul, separă 10 linguri din amestecul obţinut şi păstrează-le pentru glazură, scrie retetepractice.ro.
3. Adaugă apoi bicarbonatul, făînă, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de sare. Amestecă până obţii o compoziţie omogenă.
4. Tapetează tavă cu foaie de copt sau ulei şi făînă, apoi toarnă compoziţia şi da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, in funcţie de cuptor.
5. Scoate negresă de post de la cuptor, toarnă glazură şi da-o încă 5-6 minute la cuptor.