Ingrediente necesare pentru chec de post:

Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

- 150 de grame de zahăr
- o jumătate de cană de ulei
- 200 de grame de făină
- o cană de apă minerală
- două linguri cacao
- un plic şi jumătate praf de copt
- coajă rasă de portocală sau de lămâie
- 50 de grame de miez de nucă
- zahăr

Sarmale de post, mai delicioase decât cele cu carne. Reţetă simplă

Mod de preparare chec de post:

Pune într-un vas zahărul, uleiul şi apa minerală. Încorporează făina treptat. Amestecă cu ajutorul unui tel până la omogenizare. Împarte compoziţia în două părţi. Într-o parte, adaugă cacao şi omogenizează. În cealaltă parte pune coaja rasă de lămâie sau de portocală, potrivit avantaje.ro.

Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi toarnă cele două compoziţii alternativ. Deasupra, pune miejii de nucă. Coace checul 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După ce închizi focul, mai aşteaptă încă 10-15 minute până să scoţi checul din tavă. După scurgerea celor 10-15 minute, scoate checul, lasă-l să se răcească, apoi pudrează-l cu zahăr.