Ingrediente

  • 50 ml ulei
  • 2 buc ceapă
  • 1 buc morcov
  • 250 g ciuperci champignion
  • 1 plic - condiment sarmale Kamis
  • 250 g orez
  • 750 ml apă
  • 1 lingură - Pastă de tomate
  • ½ legătură - pătrunjel verde
  • ½ kg - varză murată
  • 4-5 - foi de dafin Kamis
  • 1 linguriţă - cimbru uscat Kamis
  • 250 g roşii în bulion
  • sare 
  • piper
  • mărar proaspăt

Citeşte şi: Castraveţi la murat pentru iarnă. Cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca

Mod de preparare

Mai întâi pregăteşte frunzele de varză pentru sărmăluţe. Dacă varză este prea sărată, se opăreşte cu apă clocotită şi se lasă frunzele cam 15 minute să stea în apă.

Orezul se spală în apă rece, ceapă se toacă cubuleţe, morcovul se da pe răzătoarea mică, ciupercile se taie cubuleţe, apoi se călesc toate în uleiul încins. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru, condiment pentru sarmale şi se adaugă o cană cu apă şi o lingură pastă de tomate. Se lasă pe foc până scade zeamă. Se opreşte focul şi se pun două linguri de pătrunjel verde tocat fin.

Se rulează sărmăluţele, punând o lingură din compoziţia de orez pe frunză de varză. Din acesta compoziţie ies cam 30 de bucăţi. Sarmalele se aşază pe un pat de varză tocată, deasupra lor se pune încă un rând de varză, se pun deasupra foi de dafin, se presară cimbru. Apoi se pun deasupra roşiile în bulion şi apoi se umple oală cu apă şi se lasă la cuptor 3h, la 170 de grade C. La final se presară mărar tocat. Reţeta a fost preluată de pe bucataras.ro.

Poftă bună!