Ingrediente necesare pentru reţeta de dezinfectant pentru mâini

-8.333 ml de etanol de 96% sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%

-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%

-145 ml de glicerină de 98%

-apă sterilă sau apă fiartă şi răcită

Ai nevoie şi de:

-un recipient mai mare de 10 litri, gradat

-o paletă de plastic, lemn sau metal

-o pâlnie

-un alcoolmetru

Ce se ştie, oficial, despre COVID-19

Mod de preparare reţetă pentru dezinfectant de mâini

Mai întâi de toate, recipientul se clăteşte cu puţină apă sterilă sau apă fiartă şi răcită, pentru a evita ca glicerina să se lipească de pereţii acestuia, aceasta fiind foarte vâscoasă.

Apoi se toarnă alcoolul în recipient, se adaugă peroxidul de hidrogen, după care se pune glicerina şi se completează cu apă distilată sau apă fiartă şi răcită până se obţin 10 litri de lichid.

Cu ajutorul paletei, se amestecă foarte bine compoziţia până la omogenizarea completă a ingredientelor, apoi se acoperă imediat recipientul pentru a împiedica evaporarea alcoolului, după care se lasă la macerat timp de 72 de ore.

Adelina Chivu, în carantină la Milano: "Da, este adevărat! Medicii aleg cine trăieşte şi cine moare”

Medic: "Nu vă bazaţi pe spirt. Alcoolul sanitar nu foloseşte la nimic"

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, la Antena 3, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.