Parizer mâncat pe ziar, de muncitori, celebrul şniţel din parizer, reinterpretat azi în meniul unui restaurant bucureştean de top sau pur simplu parizer cu pâine şi muştar. În toate aceste variante, parizerul e un aliment iubit de români. 

Un studiu efectuat acum câţiva ani a arărat că multe sortimente comerializate pe piaţa din România conţin piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii, aditivi, monoglutamatul de sodiu şi coloranţi. Nimic din toate acestea nu se compară, însă, cu parizerul radioactiv care se vindea în Alimentara în timpul regimului Ceauşescu.

O chimistă a făcut această descoperire, mai exact că în componenţa parizerului intra un adeziv radioactiv, care transforma produsul într-un cancerigen.

Povestea ei a fost spusă pe Facebook de Mihai Demetriade, consilier superior la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii – CNSAS. El scrie cum a descoperit femeia că parizerul era cancerigen, dar şi cum au muşamalizat comuniştii totul.