Ingrediente Pollo alla parmigiana

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 40 g făină
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • 90 g pesmet
  • 50 g parmezan
  • 70 g mozzarella
  • 225 g sos de roşii
  • pudră de usturoi, sare, piper, busuioc şi oregano după gust

Citeşte şi: Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia

Mod de preparare Pollo alla parmigiana

Preîncălzeşte cuptorul la temperatură mare. Taie pieptul de pui ca pentru şniţele. Bate-l uşor, asezonează cu sare şi piper, scrie retete.unica.ro. Combină pesmetul, parmezanul, praful de usturoi, oregano şi busuioc praf într-un bol. Într-un alt vas pune făină, în altul oul bătut cu lapte. Trece fiecare bucată de pui , pe rând, prin făină, prin ou şi, la final, prin amestecul de parmezan şi pesmet.

Citeşte şi: Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Pune-le la prăjit, întâi câte 2-3 minute pe fiecare parte ca să se rumenească şi apoi până se pătrund aproape de tot. Pune jumătate din sosul de roşii pe fundul unei tăvi care nu lipeşte. Deasupra bucăţile de pui, fără să le suprapui.  Toarnă restul de sos deasupra şi presară mozzarella. Dacă vrei, mai poţi pune deasupra extra oregano/busuioc.

Dă la cuptor până se pătrunde de tot puiul. Se serveşte imediat, de obicei cu spaghete.

Poftă bună!