În cadrul unei postări pe blogul personal, Ioana a vorbit despre felul în care s-au schimbat vieţile lor, dar şi faptul că separarea durează de un an de zile.
”Divorţul mi-a schimbat copilul. Am încercat însă să ţin lucrurile sub control, să-mi ascund emoţiile de Ruxandra, să nu vorbesc cu ea despre temerile mele, să mă lupt atunci când îmi vine să plâng. Nu vreau să vadă dacă şi cât mă afectează această poveste cu divorţul. Însă nici nu încerc să fiu veselă tot timpul. Nu e normal, până la urmă nici asta. Dar trebuie să menţin un echilibru şi asta nu este uşor.
Asta poate că este cel mai greu, să-mi pun faţa fericită atunci când mă copleşesc sentimentele triste. Când avem un soţ, puteam să mă bazez şi să-mi fac un program de câteva ore doar pentru mine. Seara, după ce o culcam pe Ruxi sau dimineaţa când nu o duceam eu la şcoală. Şi pe vremea aceea stăteam mult cu ea, dar era totuşi cineva care stingea lumina în urmă mea, dacă o uitam aprinsă. Acum lucrurile s-au schimbat mult! Mă rog, acest articol nu este despre asta ci despre faptul că Ruxandra s-a schimbat, s-a schimbat în bine. Eram într-o seară în maşina, eu conduceam, ea era în dreapta mea. Mă cuprinsese o mare tristeţe aşa din senin şi deşi nu mai era soare afară păstrasem ochelarii de soare pentru a o ascunde. 
Eram într-o seară în maşina, eu conduceam, ea era în dreapta mea. Mă cuprinsese o mare tristeţe aşa din senin şi deşi nu mai era soare afară păstrasem ochelarii de soare pentru a o ascunde. Ruxandra mi-a luat mâna şi mi-a zis: ”Mama, vrei când ajungem acasă să te las să te relaxezi şi să te uiţi la serialul tău?” (…). Aşa că am mărturisit, i-am zis că sunt tristă, că vor mai fi zile când voi fi tristă, că este normal să fie aşa. I-am spus că apreciez îngrijorarea ei şi mă ajută foarte mult, însă nu este treaba ei să remedieze lucrurile. Am asigurat-o că o iubesc enorm. 
Când am ajuns acasă, Ruxandra a dus punga cu gunoi la tomberon, a dat de mâncare la câini şi la pisici. Nu pot să zic că nu mă ajuta şi înainte însă doar cu multe negocieri şi insistenţe din partea mea. Această despărţire, care durează de un an de zile a venit la pachet cu multe transformări pentru mine şi am încercat să nu le simtă şi Ruxandra. Ea are propriile ei sentimente şi transformări, iar eu trebuia să fiu acolo să o ajut să treacă cât mai uşor peste această perioada de tranziţie de la o familie liniştita şi fericită, la divorţ. (…). Comunicarea dintre noi este mult mai bună. Nu mai există negocieri. Înţelege din prima când o rog ceva şi mă ajută fără niciun fel de comentariu. Mă întreabă cum mi-a fost ziua şi ce planuri am pentru a două zi. Nu ne mai contrazicem ci avem doar discuţii constructive despre anumite situaţii cum ar fi alimenatia, timpul petrecut pe telefon sau cititul”, a povestit Ioana Ginghină pe blogul ei. 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au depus actele de divorţ pe 19 iunie, după 12 ani de căsnicie. Cei doi au împreună o fetiţă pe nume Ruxandra.