Internată la Spitalul Babeş din Timişoara, femeia de 33 de ani a fost îngrijită de medici şi a reuşit să învingă afecţiunea.

'Pe 1 martie am plecat în Bologna să-mi revăd părinţii şi o parte dintre foştii colegi de muncă. Când am plecat, regiunea nu era nici măcar în zona galbenă de risc, însă pe 2 martie a devenit. M-am întors duminică, 8 martie. A doua zi toată Italia avea să fie declarată „zonă roşie', a început femeia povestea sa.

„Când eram în avion, mie şi celorlalţi pasageri ni s-a dat un chestionar în care eram întrebaţi unde am stat în Italia, cât timp şi ni s-a luat numărul de telefon. După ce am aterizat, mi s-a verificat chestionarul şi mi s-a luat temperatura, aveam 37.7', a declarat pacienta care s-a vindecat de coronavirus, potrivit Libertatea.

Tot ce trebuie să ştii despre acnee, principalul inamic al pielii

'Apoi mi s-a spus că trebuie să stau în izolare la domiciliu. Nu m-a întrebat nimeni cum ajung acasă sau dacă locuiesc cu cineva, deci risc să dau virusul mai departe. Mi s-a spus doar de amendă: între 10.000 şi 20.000 de lei', continuă femeia.

'Am hotărât cu prietenul meu, cu care locuiesc în acelaşi apartament, să vină el să mă ia de la aeroport şi să stăm la izolare amândoi, fiecare într-o cameră separată. Luni şi marţi m-am simţit destul de bine, am făcut chiar şi sport în casă. În această perioadă, cei de la DSP m-au sunat în fiecare zi să mă întrebe cum mă simt. Nu m-au întrebat dacă am intrat în contact cu cineva sau cu cine locuiesc. Le-am spus din propria iniţiativă de prezenţa prietenului şi mi-au spus că este suficient sa stea în altă cameră. De miercuri am început să tuşesc şi să am un pic de febră şi frisoane. Le-am spus celor de la DSP de simptome, iar ei mi-au răspuns: „ Dacă vrei să staţi liniştită, sunaţi la 112. Joi pe timp de zi m-am simţit mai bine, pentru că am luat un ibuprofen, însă noaptea simptomele au revenit, respiram şi mai greu, şi-atunci am sunat'

Ba mai mult, deşi se confrunta cu simptome, ea a fost transportată fără izoletă.

„A venit o ambulanţă şi m-au dus la Spitalul Victor Babeş. M-au transportat fără izoletă (tip special de targă, izolată de exterior – n.r.).

Este un şoc iniţial, când vezi că toată lumea stă departe de tine. Doamna doctor Turaiche mi-a zis să intru într-un salon, care era gol, şi să închid uşa. Mi-au făcut testul de gripă normală, care a ieşit negativ, iar apoi mi-au făcut recoltări din gât şi nas. După m-au trimis la parterul spitalului, unde erau mai multe saloane, să aştept rezultatul. Între timp a fost amplasat micul dejun.

„Şocul a fost că totul era la comun pe o tavă: tacâmuri, ceai şi pâine. Eu nu eram încă confirmată, dar trebuia să ating aceeaşi sticlă de ceai cu pacienţii care erau pozitivi. Am sunat-o pe doamna Turaiche şi i-am spus că eu nu vreau să-mi asum acest risc. Mi-a zis: Bine, bine. Hai că o să-ţi aduc ceva de sus. La ora 13.30 mi s-a dat telefon şi mi s-a spus că rezultatul este pozitiv, să stau liniştită şi că voi fi mutată. Nu mai reuşeam să vorbesc, nu mai înţelegeam nimic, am început să plâng.

Am fost mutată împreună cu o femeie şi ea pozitivă. Pentru ea a fost şi mai şocant pentru că era asimptomatică. Poate nu e doar boala în sine, cât faptul că nu ştii ce te aşteaptă.

Doctorii ne spuneau să-i sunăm dacă avem probleme, dar gândiţi-vă că erau trei medici de gardă. Nu-ţi mai vine să-i deranjezi cu problemele tale, că ţi-e frică. Te gândeşti că probabil şi lor le este frică, pentru că se întorc la familiile lor. Mi s-a spus că voi face testul în fiecare zi. Sâmbătă dimineaţă mi-au făcut al doilea test, care a ieşit negativ. Am cerut să fiu mutată în alt salon ca să nu mai stau cu o pozitivă, dar mi s-a spus că nu sunt alte locuri şi „să ne facem dezinfectarea. În mod normal, personalul din spital trebuie să facă dezinfectarea în fiecare zi, dar la noi nu mai intraseră de când am venit eu, adică de două zile.

Duminică trebuia să mi se facă al treilea test, dar medicii mi-au zis că amână pentru luni sau marţi. Mă gândeam că nu se poate aşa ceva. Le-am zis: „Am un test pozitiv şi unul negativ, iar dacă şi al treilea ies negativ, am o şansă să plec de aici. Dar dacă mai stau o zi sau două cu o pozitivă în salon, mă infectez iar.

Când ştii că eşti pregătită pentru o nouă relaţie. Sfaturi pe care nu trebuie să le ignori

Medicii mi-au spus să încerc să-i înţeleg, pentru că au doar un singur laborator. Eu le-am zis că-i înţeleg, dar să mă înţeleagă şi ei pe mine că vreau să eliberez patul ăsta pentru cineva care chiar are nevoie. Până la urmă, după ce am insistat şi am sunat la DSP, mi-au făcut testul în acea dimineaţă. Toată ziua am rămas în acelaşi salon cu pozitiva.

Abia seara, la ora 20.00, m-au anunţat că am ieşit negativ şi am fost dusă acasă cu ambulanţă. Mi s-a dat certificatul de externare pe care scrie că, pentru a preveni reinfectarea, trebuie să mă autoizolez de prietenul meu, până când şi el iese din autoizolare. Eu trebuie să mai stau 14 zile de când am fost externată, iar el trebuie să stea 14 zile de vineri, când m-au depistat pozitiv. Mie nu mi se va mai face test după această perioadă de izolare, doar lui. Încercăm să avem încredere că vom fi bine amândoi'.