Cum să vopseşti ouăle de Paşte cu ingrediente naturale

1 shutterstock 1369272629 jpg jpeg

Fie că eşti adepta tradiţiilor, fie că vrei să eviţi coloranţii din comerţ, ai la îndemână o mulţime de ingrediente naturale pentru a vopsi ouăle de Paşte. Chiar şi acum, în timpuri moderne, tradiţia încă se păstrează în unele zone. În plus, este o metodă mult mai sănătoasă.

Înainte de apariţia coloranţilor alimentari din comerţ, vopsirea ouălor se făcea cu ingrediente din natură. Poţi alege dintr-o paletă largă de coloranţi naturali, printre care foi de ceapă sau turmeric pentru galben, cafea pentru un brun-roşcat, sfeclă sau varză roşie pentru o nuanţă rozalie sau roşiatică.

Cum pregăteşti vopseaua naturală Într-o oală, pune ingredientul natural care dă culoarea, un litru de apă şi 2 linguri de oţet alb. Lasă să ajungă în punctul de fierbere, apoi redu focul la minimum şi mai ţine încă 30 de minute. În funcţie de intensitatea culorii pe care o doreşti, poţi pune ouăle în oală pentru a fierbe împreună cu vopseaua naturală sau poţi strecura vopseaua într-un bol şi adaugi ouăle fierte ulterior. Pentru nuanţa dorită, ţine ouăle în această apă o jumătate de oră, câteva ore sau chiar peste noapte.

Cum obţii roşu

Pune 600 g de sfeclă roşie, dată prin răzătoarea mare, într-un litru de apă împreună cu 2 linguri de oţet şi lasă să fiarbă o jumătate de oră.

Cum obţii violet

Toarnă 250 ml de vin roşu într-un bol şi lasă ouăle să se coloreze în lichid.

Cum obţii verde

Pune 500 g frunze de spanac în 500 ml de apă şi 4 linguri de oţet alb. Repetă acelaşi proces ca pentru roşu-închis.

Cum obţii roşu-intens sau roşu-închis

Pune cojile de la 6 cepe roşii în 500 ml de apă şi 3 linguriţe de oţet alb. După ce a dat un clocot, mai lasă să fiarbă domol încă 15 minute. După ce s-a răcit, poţi strecura într-un bol.

Cum obţii portocaliu

În acest caz, poţi pune cât de multe coji de ceapă doreşti, în funcţie de intensitatea culorii, în oala cu apă şi oţet. Un alt truc este să laşi ouăle fierte să stea în lichid peste noapte.

Cum obţii galben

Pune 3 linguri de turmeric în apă cu oţet, lasă să clocotească, apoi dă deoparte.

Cum obţii albastru-deschis

Pune 300 g de varză roşie tocată în apă cu oţet. Poţi lăsa ouăle fierte în vopsea peste noapte, pentru o culoare pregnantă. Pasul final Usucă cu grijă ouăle şi unge-le cu puţină grăsime, apoi lustruieşte-le cu un şervet de bucătărie pentru a le da strălucire. Păstrează ouăle în frigider până când le vei consuma.

FOTO Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg