Dacă nu putem da timpul înapoi pentru a evita greşelile pe care le-am făcut în trecut în îngrijirea pielii, produsele cosmetic pot fi o soluţie pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Noi îţi explicăm ce se întâmplă cu tenul tău, odată cu apariţia primelor riduri, şi-ţi recomandăm cele mai eficiente creme adecvate acelor vârste.

Maturitatea şi începutul declinului (25+)

Este acea vârstă la care tinerele femei încep să observe schimbări la nivelul organismului lor. Dacă vorbim despre ten, vorbim despre o piele care începe să-şi piardă din strălucire şi din elasticitate. Acest lucru se întâmplă deoarece, după 25 de ani, are loc o încetinire a producţiei de colagen şi de elastină, iar asta duce la apariţia ridurilor fine de sub ochi şi la imperfecţiuni precum petele pigmentare, vergeturile de pe corp sau cicatricele lăsate de acnee. Din păcate, multe femei acţionează greşit în lupta împotriva îmbătrânirii tenului, începând să aibă grijă de pielea lor atunci când aceste „neplăceri“ devin vizibile. Pielea este un organ care trebuie îngrijit pe tot parcursul vieţii, încă din adolescenţă.

 

 

Mai citeşte şi: 5 obiceiuri care îţi afectează pielea

Vârsta mijlocie şi lupta împotriva timpului (35+)

Vorbim de vârste cuprinse în intervalul 35-50 de ani. Schimbările de la nivelul tenului sunt mult mai accentuate. De ce se-ntâmplă asta? Ei bine, este o consecinţă a scăderii nivelului acidului hialuronic şi a grăsimii subcutanate (de la nivelul obrajilor), a dilatării vaselor de sânge şi a diminuării rezervelor de colagen şi de elastină din organism. Toate aceste lucruri cumulate duc la accentuarea ridurilor şi a semnelor lăsate de timp pe chip. Cât despre riduri, acestea sunt de două feluri: statice şi dinamice. Primele apar din cauza schimbărilor de la nivelul pielii, în timp ce ultimele se formează ca urmare a activităţii constante a anumitor muşchi faciali. Pe măsură ce îmbătrâneşti şi pielea se subţiază, apar noi riduri, printre care şi cele de mimică.

Menopauza şi noi probleme specifice (50+)

Începând cu acest prefix sensibil, pielea femeilor suferă noi schimbări şi neplăceri. Din cauza menopauzei şi din cauza nivelului scăzut de estrogen, apar noi riduri, iar derma şi epiderma devin din ce în ce mai subţiri. Cu toate acestea, după vârsta de 60 de ani, schimbările de la nivelul tenului se stabilizează, oarecum, fără ca asta să însemne că produsele cosmetic ar putea şterge ani serioşi de pe chipul unei femei. Diferenţa se face între femeile care au avut grijă de pielea lor din timpul tinereţii şi cele care au abuzat de soare şi de vicii şi se contorizează în numărul ridurilor şi petelor pigmentare sau, dimpotrivă, într-un aspect mai plăcut şi mai neted al tenului.

Mai citeşte şi: Cele mai bune condimente pentru digestie