Ingrediente necesare pentru fasole verde cu usturoi:
 
- 600 de grame de păstăi de fasole verde
- cinci roşii de mărime medie
- şase căţei de usturoi tocaţi mărunt
- patru cepe medii
- sare şi piper, după gust
- legătură de mărar şi una de pătrunjel 
Mod de preparare fasole verde cu usturoi: 
 
Pentru a pregăti această reţetă trebuie să tai păstările de fasole sub formă de bucăţi de 2-3 centimetri, după care să le opăreşti un pic în apă cu sare. Trece-le printr-un jet de apă rece şi lasă-le la scurt. 
 
Ulterior, toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit cu ulei încins, amestecând încet. 
Când ceapa devine aurie, adaugă fasolea verde şi jumătate din cantitatea de roşii. Lasă totul pe foc timp de cinci minute, până când roşiile se sting. Adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul, iar apoi lasă totul sub capac până când fasolea s-a fiert, potrivit culinar.bzi.ro.
 
Prăjeşte totul, însă, pentru un minut şi serveşte preparatul fierbinte.
 
Poftă bună!