Trebuie să recunoaştem că ne-am aruncat cândva câte un ochi pe romanele ei, chiar dacă ni se par simpliste şi cu intrigi deloc sofisticate. Fără doar şi poate, Danielle Steel a găsit reţeta perfectă pentru a scrie romane care se citesc repede şi care plac unei proporţii mari de cititori internaţionali.

Productivitate maximă

„Nu există miracole! Doar disciplină‟, dezvăluie Steel secretul producţivităţii ei, în revista Glamour. Disciplina de-a munci 20-22 de ore pe zi şi de-a dormi doar patru ore pe noapte. Câteodată ajunge să petreacă la biroul ei chiar şi 24 de ore. „Moartă-coaptă, fie că plouă, fie că ninge, eu mă pun la biroul meu şi lucrez. Câteodată termin o carte dimineaţa şi, până la finalul zilei, încep deja o nou proiect”, explică binecunoscuta scriitoare.

Era să se călugărească

Danielle e foarte religioasă şi, pe vremea când era doar o copilă, visa să devină călugăriţă la maturitate. „Religia e cea care mă motivează, mă face să merg mai departe‟, spunea ea pentru Reuters. „Aş fi complet pierdută fără ea.”

Mama lui Steel era fiica unui diplomat portughez, iar tatăl ei era moştenitorul brandului de bere Löwenbräu. Părinţii lui Danielle au divorţat când ea avea doar 7 ani şi a fost crescută apoi de tatăl ei şi servitorii acestuia.

De la poveşti la poezii

Ca preocupare principală în copilărie, Danielle s-a apucat de scris poveşti, iar, la adolescenţă, îşi petrecea mult timp scriind poezii. Steel se numără, în acest moment, printre cei mai bogaţi scriitori din lume, având o avere de 385 de milioane de dolari.

Şi-a terminat de scris primul roman, Going Home, la 25 de ani şi l-a vândut cu 3.500 de dolari editurii Simon & Schuster. N-are nevoie de un laptop sau calculator pentru a scrie, ci foloseşte vechea ei maşină de scris Olympia, din 1946, pe care a botezat-o Ollie.

La 18 ani s-a măritat, la 19 ani a scris prima carte

Cu toate că lucrează câte 20 de ore zilnic atunci când trebuie să se ţină de un termen-limită, Danielle a găsit timp şi pentru o viaţă personală bogată. De fapt, a fost căsătorită de cinci ori şi a crescut nouă copii, proveniţi toţi din trei mariaje. „Sunt foarte organizată. Nu poţi avea nouă copii fără să fii extrem de organizată”, a declarat pentru The Mercury News.

A fost căsătorită de cinci ori şi tot de atâtea ori divorţată. Cea mai recentă căsnicie a fost cu finanţatorul din Silicon Valley Thomas James Perkins şi a durat patru ani. Prima dată când a ajuns la altar s-a întâmplat la 18 ani, când i-a spus „Da!” bancherului francez Claude-Eric Lazard. Un an mai târziu, şi-a încheiat primul ei manuscript.

Măritată cu un infractor

A doua oară când a îmbrăcat rochia de mireasă se afla la închisoare. Mai exact la cantina din închisoare, unde a avut loc ceremonia nupţială cu Danny Zugelder, care fusese condamnat după ce a fost prins jefuind o bancă. Steel l-a întâlnit pe inculpat după gratii, unde ea ajunsese ca să îi ia un interviu unui coleg de celulă de-ai lui Danny. A devenit doamna Zugelder în 1975, în cantina închisorii, şi a divorţat de infractor trei ani mai târziu. Două dintre cărţile ei, Passion's Promise şi Now and Forever, au la bază relaţia ei cu jefuitorul de bănci.

FOTO:  Instagram / officialdaniellesteel