Nu este de mirare că zâmbetul angelic de bebeluş înduioşează pe oricine şi compensează oboseala şi orele nedormite ale părinţilor. Acest zâmbet este mai frecvent în timp ce bebeluşii dorm. Oare ce visează copilul de zâmbeşte aşa frumos? Îşi aminteşte de timpul petrecut în burtica mamei? Un studiu a analizat peste 500 de femei însărcinate şi a aflat răspunsul la aceste întrebări.

Specialiştii studiului au utilizat ultrasunete 4D şi au constatat că, de fapt, bebeluşii zâmbesc de când se află în burtica mamei, arată brightside. Toţi au zâmbit în medie 3,21 de secunde fiecare, iar oamenii de ştiinţă au stabilit că zâmbetele spontane apar chiar şi atunci când bebeluşii se află în pântece, cu mult înainte de naşterea lor.

Zâmbetele bebeluşilor sunt, de fapt, acţiuni făcute din reflex. Adică reprezintă un răspuns la un stimul, care în cazul bebeluşilor reprezintă un sentiment de bunăstare. Spre deosebire de mulţi dintre noi, bebeluşii nu sunt conştienţi de faptul că zâmbesc, ci este vorba de o mişcare involuntară a muşchilor lor, exact cum o fac atunci când lovesc.

Când doarme, un nou-născut trece, în mod normal, prin două faze: somn activ şi somn profund. Faza activă reprezintă mişcarea ochilor şi este produsă de o activitate intensă a creierului. Acest lucru se întâmplă în primele minute după ce bebeluşul adoarme. În timpul somnului activ, vom vedea că bebeluşii zâmbesc, se strâmbă şi îşi întind picioarele, toate acestea fiind acte involuntare ale corpului lor.

Bebeluşii visează?