Cum reintraţi în normal după perioada asta? Ce visaţi să faceţi din nou?

Răzvan: Uşurel, cu precauţie, o luăm de la capăt. „Normalul“ nostru oricum nu era o explozie de ieşiri în oraş, deci asta nu se va schimba. Noi am dus dorul întâlnirilor cu prietenii la noi acasă, meselor cu întreaga familie şi al plecărilor pe nepusă masă la munte sau la mare. Visăm la vacanţa cu velierul, pe care am programat-o încă din ianuarie, însă nu ştim deocamdată dacă va mai fi posibilă. Depinde ce măsuri se menţin în Grecia. Cel mai dor cred că e să ne facem planuri, de fapt, pentru că tot ce aveam în cap pentru anul ăsta s-a şters cu buretele dintr-odată.

Cum aţi gestionat nervii, fricile, timpul mult, dar cu o încărcătură diferită?

Răzvan: De nervi nu s-a pus problema, poate doar când m-am apucat de renovat curtea şi mi-am dat seama că trebuie să las baltă tot, pentru că se in-stituise starea de urgenţă. Fricile... mai degrabă Irina a fost cea îngrijorată şi totodată cea mai strictă, când a fost vorba de a respecta regulile de igienă şi de a limita contactul cu cei din jur. Timpul mult, în schimb, pentru noi a fost comoară pură: ne-am dus dorul cât am fost eu plecat în Asia şi chiar ne propusesem să ne luăm din oficiu o perioadă liberă, în care să stăm doar în familie. S-a prelungit mai mult decât ne-am aşteptat, dar nouă ne-a prins bine.

Irina, cu ce te-a enervat cel mai tare Răzvan în perioada de izolare?

Că se uita chiorâş la mine când spălam cu detergent şi dezinfectant toate cumpărăturile aduse de curieri. E drept, uneori am spălat şi fructele sau legumele în acelaşi regim şi e posibil ca, din când în când, în frigider să fi mirosit a clor de la soluţiile cu care am spălat ambalajele de plastic sau metal. (râde).

Ştiam că soţia ta este foarte severă în ceea ce priveşte curăţenia, dar ce altceva a creat tensiuni între voi?

Nu poate fi vorba de tensiuni, dar, la un moment dat, era o diferenţă de program. Ea e destul de activă şi ţinea morţiş să îşi păstreze programul obişnuit: se trezea de dimineaţă, lucra la diferite proiecte pe laptop sau găsea ceva de făcut prin curte, iar eu preferam să lenevesc până târziu în pat, să mai deschid un film, şi agitaţia ei mă scotea din ritm. Nu pot să vă zic decât că am dat-o pe brazdă până la urmă. Însă am descoperit că, oricât de mult timp am petrece împreună şi oricare ar fi spaţiul pe care ni-l pui la dispoziţie, nu ne plictisim.

Despre cum a resimţit fiica Diana perioada când Răzvan a lipsit de acasă, despre cum a reuşit să îşi gestioneze tensiunea interioară la Asia Express şi care a fost secretul succesului pentru echipa în care a făcut parte alături de Chef Sorin Bontea, află în numărul 7 al revistei Click! Pentru femei. Cea mai recentă ediţie se găseşte la toate chioşcurile şi punctele de distribuţie ale presei din toată ţara.