Ai mânca viermi de făină? Consumul lor, aprobat de Comisia Europeană

1 shutterstock 1885877848 jpg jpeg

Recent, Comisia Europeană a anunţat utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi pentru consumul uman. Iniţiativa vine în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase.

„Statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Aceştia pot fi consumaţi ca insecte uscate întregi, ca ingredient în diverse produse alimentare, ca pudră în produse proteice, ca biscuiţi sau produse pe bază de aluat.

„Strategia «De la fermă la consumator» identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale”, se mai spune în comunicatul Comisiei Europene.

În ianuarie, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor anunţa că viermele de făină a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi consumată de om. Este bine totuşi ca persoanele cu alergie la creveţi sau la acarieni să aibă reacţii şi la această insectă.

Este posibil ca în ţările europene să fie produşi burgeri, biscuiţi sau paste din vierme de făină aflat în stadiul de larvă.Recente

Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg
Test jpg
tulburare bipolara shutterstock 1519608566 jpg