5 semne că eşti la un pas de a fi concediată

1 67100 original jpg jpeg

Pierderea locului de muncă este una dintre principalele griji ale majorităţii oamenilor. Fie că ai fost neperformantă atunci când vine vorba de vânzări sau compania în care lucrezi trebuie să facă restructurări, sentimentul de nesiguranţă în ocuparea unui post poate avea un impact enorm asupra psihicului tău.

Specialiştii în resurse umane au făcut o listă cu câteva dintre semnele de avertizare care indică din timp faptul că ai putea fi pe cale să primeşti preaviz la concediere

1. Primeşti mai puţine emailuri de la şeful tău

Atunci când primeşti mai puţine email-uri cu privire la proiecte şi evenimente corporate este de rău. Pe de altă parte,mai multe e-mailuri cu privire la performanţa ta scăzută este de şi mai rău. 

2. Primeşti prea multe întrebări

De multe ori,înainte de a te concedia,şefiiţi-ar putea cere să faci o listă detaliată cu proiectele pe care le mai ai în lucru. Astfel,ei îşi vor face o idee clară despre timpul pe care îl mai au la dispoziţie până când trebuie să îţi dea vestea cea rea. Deci,dacă ţi se cere să dai explicaţii cu privire la sarcinile tale,priveşte asta ca pe o avertizare.

3. Ţi se dau mai puţine sarcini

Atunci când eşti implicat în mai puţine proiecte nu trebuie să te bucuri,ci să te îngrijorezi. Astfel,cei din conducere se asigură că pot renunţa la tine în orice moment,fără a sta cu grijă că nu ţi-ai îndeplinit toate sarcinile. Cu cât ai mai puţin de lucru,cu atât poţi să termini mai repede şi,deci,cu atât mai uşor le va fi să te dea afară.

4. Eşti chemată tot mai rara la muncă

Dacă lucrezi în schimburi sau nu ai un program fix,faptul că ţi se scade din numărul de ore lucrate sau că eşti chemată doar de două trei ori pe săptămână la serviciu este un semn rău. Se pare că eşti pe cale să fii concediată.

5. Ai restricţie la informaţii

Dacă dintr-o dată,fără motiv,te trezeşti că ţi s-a şters accesul la paginile de e-mail ale companiei şi la toate resursele IT pe care le foloseşti în mod curent,este foarte probabil că vei fi concediată fără prea multe discuţii.