Alimente care întăresc firul de păr şi previn calviţia

1 67484 original jpg jpeg

Măştile cosmetice şi cele preparate din ingrediente naturale, dar şi tratamentele speciale pentru întreţinerea părului nu au efectele scontate, dacă nu ai o dietă adecvată. Mizează pe alimente bogate în nutrimenţii de care are nevoie firul de păr, pentru a creşte frumos şi viguros.

Se spune că ceea ce mănânci spune multe despre starea ta de sănătate,dar şi despre studiile pe care le ai. În multe cazuri,dieta îşi pune amprenta asupra sănătăţii şi adesea nu e de bine.

Încearcă să consumi mai multe alimente bogate în calciu şi proteine şi evită grăsimile şi mâncărurile procesate,dar şi pe cele cu mult zahăr. Acestea din urmă degradează părul,îl răreşte şi chiar stimulează căderea masivă a firelor de păr. Vestea bună este că poţi evita aceste probleme,dacă adopţi o dietă în care predomină următoarele alimente.

Peşte

Corpul tău are nevoie de hidratare din cap până în picioare. Asta înseamnă că şi părul trebuie hidratat,ca să nu-şi piardă vitalitatea şi supleţea. Peştele gras şi fructele de mare oferă hidratare în profunzime,datorită acizilor graşi Omega 3,a proteinelor,a vitaminei B12 şi a fierului din conţinut. Mănâncă de două ori pe săptămână peşte şi părul tău va fi mai strălucitor şi va cădea mai puţin.

Lactate

Bogate în calciu,caseină şi minerale,lactatele şi-au dovedit eficienţa în ceea ce priveşte stimularea creşterii părului. Consumă două gustări pe zi,de exemplu,un pahar cu lapte şi un iaurt,şi părul tău va fi mai bogat.

Carne de pui

În caz că nu ştiai,carnea de pui este preferată de nutriţionişti pentru dietele de slăbire,dar aceasta aduce mai multe beneficii corpului decât favorizarea procesului de slăbire. Substanţele nutritive din acest tip de carne întăresc firele de păr şi îi protejează culoarea naturală. Îţi poţi lua necesarul de proteine şi de fier dacă,de trei ori pe săptămână,consumi carne de pasăre.

Cerealele integrale

Dimineaţa,la micul dejun,consumă fie pâine integrală,fie cereale. Îţi asigură un tranzit intestinal care funcţionează la capacitate maximă şi îi conferă corpului şi părului,deopotrivă,o doză bună de zinc,fier şi vitamine din complexul B,care favorizează creşterea şi regenerarea părului. Toate acestea previn căderea lui.