Alimente ce-ţi tratează problemele hormonale

1 58417 original jpg jpeg

Dieta este cea care schimbă modul în care chimia creierului, hormonii, sistemul digestiv şi întregul corp funcţionează. De aceea, este bine să elimini toate alimentele procesate, zahărul, cerealele rafinate, grăsimile nesănătoase, precum şi produsele de origine animală care conţin hormoni suplimentari. Iată ce este indicat să consumi, în schimb!

Broccoli

Poate trata anumite probleme hormonale,deoarece are în compoziţie un element nutritiv,specific  legumelor crucifere,care ajută la eliminarea estrogenilor nocivi din organism. Estrogenii toxici provin din mediul înconjurător,alimentele procesate şi pesticidele folosite la anumite culturi,şi atunci când intră în organism,pot duce la schimbări de dispoziţie,depresie,pofte şi chiar creşterea în greutate.

Cartofii dulci

Conţin un aminoacid cunoscut sub numele de triptofan,care calmează întreg corpul şi ajută la reducerea stresului,indus de un nivel ridicat al cortizolului. Cartofii dulci sunt,de asemenea,bogaţi în vitamina B6 care promovează un metabolism sănătos. În plus,aceste legume portocalii sunt bogate în carbohidraţi ce facilitează o digestie lentă,astfel încât se produce o sursă pe termen lung de serotonină în corp,care menţine o stare bună de spirit şi previne mâncatul în exces.

Iaurtulgrecesc degresat

Este perfect indicat,dacă tolerezi lactatele. Cei mai mulţi oameni consideră că,deşi nu tolerează lapte,iaurtul funcţionează foarte bine pentru organismul lor. Ţine-te departe de variantele îndulcite şi aromate. Iaurtul grecesc este bogat în proteine​​,calciu,magneziu,vitamina B6 şi potasiu. Aceste substanţe reduc,pofta de dulce,şi menţin starea de spirit.

Fructele de pădure

Ajuta la reducerea estrogenului nociv din organism,curăţă tractul digestiv şi hrăneşte ficatul. Au un nivel scăzut de zahăr,astfel încât nu vei avea probleme cu glicemia.

Verdeţurile

Sunt,de asemenea,uimitoare pentru hormonii tăi,deoarece reduc stresul şi combat estrogenii nocivi din organism. Menţin sângele sănătos,deoarece sunt bogate în clorofilă,vitamine şi minerale.

Citeşte şi:

Hormoni vegetali benefici la menopauză

Iaurtul sărac în grăsimi scade tensiunea arterialăRecente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg