Alimente de evitat: cresc pofta de dulce

1 65040 original jpg jpeg

Oricine a cedat în faţa unei prăjituri, exact în mijlocul dietei, ştie cu siguranţă cât de greu este să rezişti zahărului. Şi, ca orice dependenţă, cât timp substanţa dăunătoare rămâne în corp, pofta nu poate să dispară.

Următoarele alimente "sănătoasă" sunt bogate în zahăr,ceea ce înseamnă că îţi alimentează dependenţa de zahăruri,în ciuda eforturilor tale. 

Sucul de fructe

Atunci când iei un măr sau o portocală şi le stoarci,nu faci decât să le adaugi un surplus de zahăr. 300 de ml desuc de merepoate conţine până la 32 de grame de zahăr,ceea ce nu ajută deloc la estomparea apetitului alimentar. Poţi reduce conţinutul de zaharuri prin adăugarea de fructe mai puţin dulci,cum sunt lămâile,sau prin diluarea sucului cu apă.

Iaurtul

Iaurt este o importantă sursă de probiotice naturale,dar cele cu arome vin la pachet cu o cantitate de zahăr destul de semnificativă. Încearcă să alegi un iaurt simplu,în care să îţi pui singură bucăţi de fructe proaspete şi poate chiar şi puţină miere pentru a-l face şi mai dulce.

Pâinea (inclusiv cea din grâu integral şi fără gluten)

Pâinea din grâu integral sau cea fără gluten poate fi un pic mai hrănitoare decât pâinea albă,dar adevărul este că orice produs de panificaţie este preparat cu făină rafinată,care acţionează exact ca zahărul,atunci când ajunge în organism. Dacă mănânci prea multă pâine,pofta de zahăr nu se ameliorează. Poţi în schimb să optezi pentru cereale integrale,precum orezul brun,ovăzul sau quinoa.

Alimentele organice ambalate

De cele mai multe ori organic este asociat cu ecologic,dar produsele organice conţin o cantitate semnificativă de zaharuri "sănătoase". Chiar şi aşa,zahărul este tot zahăr. Dacă achiziţionezi alimente organice ambalate,asigură-te că citeşti eticheta.

Laptele de migdale sau de nucă de cocos

Laptele,cum ar fi cel de migdale sau de nucă de cocos,este o alternativă excelentă pentru cei care vor să reducă consumul de lactate. Dar ele sunt foarte bogate în zahăr de cele mai multe ori. Din nou,citeşte eticheta şi ai grijă să alegi un sortiment neîndulcit. 

Smoothies

Smoothie-urile sunt la modă şi sunt multe sortimente pre-îmbuteliate pe care le poţi cumpăra din magazinele alimentare. Dacă ai tendinţa să alegi aceste băuturi pentru a adăuga mai multe legume în alimentaţie,aminteşte-ţi că cele mai multe sunt făcute din suc de fructe,ceea ce înseamnă un surplus de zahăr.

Untul de arahide

Untul de arahide sau cel de migdale reprezintă o excelentă sursă de energie,proteine şi grăsimi sănătoase în dieta ta. Dar multe conţin şi zahăr ca ingredient principal. Recente

corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi  Sursa foto Shutterstock jpg
Casatorie jpg