Ce dietă urmezi în funcţie de grupa sangvină

1 79663 original jpg jpeg

În funcţie de tipul grupei tale de sânge, anumite alimente îţi fac bine şi altele nu. Medicul american Peter D'Adamo, creatorul dietei pe baza grupelor sangvine, are câteva recomandări în această privinţă.

Grupa A: tipul agricultorului

Potrivit antropologilor, grupa sangvină A s-a format în perioada de trecere de la vânătoare la agricultură, când alimentaţia a început să fie diversificată. Cei care aparţin acestei grupe au nevoie de alimente care susţin sistemul imunitar. Trebuie să mănânce mai des fructe şi legume, de preferinţă din surse organice, pentru că sunt mai sensibili la pesticide. Le este benefică o dietă săracă în produse de origine animală – carne, lactate, brânzeturi. Ar fi bine să evite şi alimentele care conţin gluten, produsele din grâu, ovăz, secară şi să-şi ia grăsimi bune din nuci şi seminţe.PontEvită cafeaua, băuturile alcoolice, hidratează-te bine şi bea mai des ceaiuri medicinale!

Grupa 0: tipul vânătorului

Despre grupa 0, se spune că este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă ai această grupă, mănâncă mai puţine alimente care conţin carbohidraţi şi mai multe alimente care îţi aduc proteine (peşte, vită, miel, ouă). Ai avantajul de a putea metaboliza colesterolul din produsele de origine animală. Totuşi, fii cumpătată în privinţa consumului de lactate şi brânzeturi, dar şi de fructe foarte dulci, care cresc nivelul glicemiei. Evită alunele, porumbul, fasolea.

Grupa B: tipul nomad

Cei cu tipul de grupă B s-au adaptat unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate şi legume. A apărut la popoarele nomade, care erau în mişcare, pentru a traversa regiuni întinse. De aceea, oamenii cu grupa sangvină B au o toleranţă crescută la o varietate de alimente. Au nevoie de o dietă echilibrată. Le sunt recomandate fructele, legumele, în special cele verzi, carnea, mai puţin cea de pasăre. Lactatele pot fi consumate dacă sunt bine tolerate şi nu le dau indigestie, cu atât mai mult cele cu conţinut ridicat de grăsimi. Este indicat să evite alimentele care conţin gluten sau care balonează – grâul, porumbul, hrişca, lintea.

Grupa AB: tipul modern

Este o grupă de sânge mai rară şi a apărut mai târziu, ca urmare a migraţiei diferitelor grupuri de oameni. Despre persoanele cu grupa de sânge AB se ştie că pot digera cu uşurinţă diferite alimente, chiar şi proteine sau grăsimi în cantitate mai mare. În ceea ce priveşte alimentele benefice, acestea reunesc caracteristicile grupelor A şi B. Celor cu grupa AB le sunt benefice legumele, fructele, peştele, cerealele. Trebuie să evite consumul de cafea şi alcool.

…dintre români, 43% au grupa A, 33% grupa 0, 16% grupa B, iar 8% grupa AB?

Grupa de sânge îţi influenţează sănătatea

Mai multe studii efectuate de oameni de ştiinţă şi medici specialişti americani au condus la concluzia că grupa de sânge are legătură cu riscul de a suferi de anumite afecţiuni. De pildă, persoanele cu grupa A sunt predispuse la infecţii cu rotavirusuri, agenţi patogeni care produc diaree şi deshidratare severă în cazul copiilor, la anemie, osteoporoză, hipotiroidism, hipertensiune şi diabet zaharat. În cazul femeilor cu grupa B, riscul de a face atac de cord este cu 17% mai mare decât la persoanele cu alte grupe sangvine. S-a observat şi că aceia care au grupa AB prezintă un risc cu 30% mai mare de a suferi de stop cardiac faţă de cei cu grupa 0. În cazul grupei de sânge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrânirea prematură şi mâncatul pe fond nervos.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg