Ce legume sunt mai sănătoase dacă le fierbi

1 69311 original jpg jpeg

Deşi se spune că cele mai sănătoase legume sunt cele crude şi că prin fierbere îşi pierd o mare parte din nutrienţi, unele dintre acestea au nevoie de fierbere pentru a-şi elibera proprietăţile nutritive. Iată care sunt acestea!

Rădăcinoasele

Legumele rădăcinoase cum ar fi cartofii sau napii conţin o mulţime de fibre,precum şi vitamine. De asemenea,legumele rădăcinoase cu coaja mai închisă la culoare au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se fierb cu tot cu coajă şi se decojesc,dacă este cazul,înainte de a fi consumate,aceasta fiind o modalitate foarte bună de a le menţine valoarea nutritivă.

Sparanghelul

Atunci când este gătit la abur,sparanghelul îşi va păstra toate calităţile miraculoase. Această legumă protejează inima dar şi sistemul nervos. Leguma se găteşte la abur pentru cel mult 10 minute.

Broccoli

Este o legumă frecvent consumată,iar cele mai recente studii au demonstrat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa brută. Leguma este o sursă excelentă de vitamina C şi este considerată o armă împotriva cancerului.



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg