Ce legume sunt mai sănătoase dacă le fierbi

1 69311 original jpg jpeg

Deşi se spune că cele mai sănătoase legume sunt cele crude şi că prin fierbere îşi pierd o mare parte din nutrienţi, unele dintre acestea au nevoie de fierbere pentru a-şi elibera proprietăţile nutritive. Iată care sunt acestea!

Rădăcinoasele

Legumele rădăcinoase cum ar fi cartofii sau napii conţin o mulţime de fibre,precum şi vitamine. De asemenea,legumele rădăcinoase cu coaja mai închisă la culoare au mai multe beneficii pentru sănătate. Acestea se fierb cu tot cu coajă şi se decojesc,dacă este cazul,înainte de a fi consumate,aceasta fiind o modalitate foarte bună de a le menţine valoarea nutritivă.

Sparanghelul

Atunci când este gătit la abur,sparanghelul îşi va păstra toate calităţile miraculoase. Această legumă protejează inima dar şi sistemul nervos. Leguma se găteşte la abur pentru cel mult 10 minute.

Broccoli

Este o legumă frecvent consumată,iar cele mai recente studii au demonstrat că broccoli este mai hrănitor după ce a fost gătit la abur decât în forma sa brută. Leguma este o sursă excelentă de vitamina C şi este considerată o armă împotriva cancerului.