Ce pericole ascund pastilele de slăbit

1 47095 original jpg jpeg

Ceaiurile de slăbit nu sunt neapărat mai bune decât pastilele. Efectele laxative şi diuretice ale acestora duc la eliminarea apei din organism şi nu au ca efect pierderea ţesutului adipos. Folosite pentru o perioadă lungă de timp, duc la creşterea tensiunii arteriale, provoacă diaree, crampe şi deshidratare.

Pilulele de slăbit oferă iluzia pierderiikilogramelor în plus rapid şi fără urmă de efort. Ştii însă la ce riscuri teexpui folosindu-le?

Iluzia unui corp perfect

„Eu am slăbit cu pastile până acum 18kg,dar urmez şi o dietă hipocalorică. De la 96 de kg am ajuns la 78,obiectivul meu este însă 65 de kg”,marturiseşte Lucia comentând un articolpe acceaşi tema de pe site-ul www.clicksanatate.ro.Femeile apeleazăfrecvent la pstilele de slăbit chinezeşti în speranţa de a da câteva kilogramejos fără efort. Comoditatea este unul dintre factorii hotaratori,dupa cumspune Erzsebet:„eu am slăbit 8 kg într-o lună cu pastile şi am fost foartemulţumită de ele,pe viitor o să mai apelez la acest mod de a slăbi,dar aşvrea să am mai mult timp şi pentru mişcare pentru că e mult mai sănătos aşa...”Fiind suplimente alimentare,pot fi procurate uşor şi fără reţetă dinmagazine de specialitate sau de pe Internet. Majoritatea suplimenteloralimentare sunt prezentate ca fiind produse naturale şi inofensive. Însăcantităţi importante de pastile Super Slim au fost retrase anul trecut de pepiaţă deoarece conţineau amfetamine peste limita admisă şi dădeau la dependenţă.

Când apelezi la ele?

Eşti tentată să le foloseşti? Gândeşte-eteînsă de două ori,căci pot da ameţeli,stări de leşin sau te pot trimite directla spital. Persy ne descrie experienţa ei:„Am luat şi eu pastile SuperSlim. Într-adevăr,am slăbit 13 kg în trei luni,dar după aceea am avutînţepături la inimă şi le-am lăsat.

Ampus înapoi kilogramele”. Dana a simţit pe pielea ei efectele adverse alepastilelor de slăbit:

. Pastilelede slăbit ar trebui să fie ultima soluţie,la care apelezi doar dacă dietele şiexerciţiile fizice nu au dat rezultate. Mai mult,acestea se folosesc întratamentul obezităţii şi trebuie luate la recomandarea unui medic şi subsupravegherea acestuia. Dacă alegi să urmezi un astfel de tratament,nu depăşidoza specificată pe prospect. Chiar dacă apar sub denumirea de „suplimentealimentare”,pot avea efecte adverse.

Elimină grăsimile şi taie foamea

Magia acestor pastile este că topescgrăsimile şi grăbesc eliminarea lor din organism. Au insa ca efecte secundaredeshidratarea şi diareea. Unele dintre ele,cele mai periculoase,reducsenzaţia de foame şi o induc pe cea de saţietate. Si pentru că acţioneazăasupra centrilor nervoşi din creier,acestea pot duce la depresie.

E bine de ştiut că pastilele de slăbit nute scutesc de regimul alimentar. Dacă le iei,dar mănânci ca de obicei,estefoarte puţin probabil că vei slăbi. Ai grijă să nu cazi nici în extremacealaltă:nu te înfometa în timpul tratamentului pentru că te supui unorriscuri mari.

Dacă în timp ce iei aceste pastile observică eşti mai nervoasă,nu poţi dormi,îţi cade părul,ai febră,palpitaţii,îţicreşte tensiunea şi eşti mai nervoasă,întrerupe imediat tratamentul!

,scrie Adriana.

Atenţie la amfetamine!

La începutul acestui an,Agenţia Europeanăa Medicamentului a interzis comercializarea pastilelor de slăbit care conţinsubstanţa sibutramină (Reductil,Meridia,Sibutral,Ectiva şi Raductil). Esteun derivat al amfetaminei şi are ca efect scăderea apetitului. Despreamfetaminele ar trebui să ştii că fac parte din categoria drogurilor şi au caefect mărirea vitezei de reacţie:fac inima să bată mai repede şi pompeazăadrenalină în organism. Din această cauză utilizarea acestor substanţe creşteriscul de infarct sau de atac cerebral.

Ceaiurile sunt mai bune?



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg