Ce să mănânci în această toamnă pentru o siluetă de vis
Tarabele din piaţă sunt pline de fructe şi legume de sezon, sănătoase şi delicioase. Ele sunt bogate în nutrimenţi care te ajută să faci faţă cu brio capriciilor anotimpului. În plus, pentru că au puţine calorii, poţi să le consume fără măsură! Nu-ţi vor afecta silueta!
Mere şi pere
Consumă-le sub formă de gustări,de fiecare dată când ţi-e poftă de ceva dulce. Merele sunt o sursă bună de fibre,vitamine şi mai au un atu:sunt sărace în calorii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru pere. Există infinite moduri în care le poţi consuma:ca gustare sau adăugate în salate.
Dovleac
Această legumă viu colorată are puţine calorii,dar este bogată în vitamine (A,E,C,D) şi minerale (fier,zinc,calciu,acid folic). Miezul conţine vitamina T,care accelerează semnificativ metabolismul,ajută la arderea grăsimilor şi la dezvoltarea masei musculare. Poţi să consumi felii de dovleac coapte în cuptor,presărate cu puţină scorţişoară,sau piure. Pentru prepararea lui:pune la copt câteva felii de dovleac,unse cu puţin ulei de măsline. Dacă iubeşti dovleacul,poţi să faci cu el supe creme sau să-l adaugi la fripturi,stropit cu scorţişoară,nucşoară,ghimbir şi ienibahar.
Seminţe de dovleac
Bogate în vitaminele A,C,acid folic,potasiu,consumă seminţe de dovleacca gustare,atunci când simţi că nu mai ai energie pentru a-ţi duce până la capăt treburile la muncă.
Conopidă
Bogată în vitamine,minerale şi antioxidanţi,conopida este ideală în dietă. Şi asta pentru că o cană de conopidă tocată are doar 25 de calorii. Este perfectă ca garnitură,gătită la aburi.
Cartofi dulci
Sursă excelentă de antioxidanţi,cum sunt betacarotenul,vitamina C,manganul,complexul de vitamina B şi potasiu,cartofii dulci ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge şi pot ajuta la pierderea în greutate,ţinând apetitul sub control. Metoda de gătire sau de preparare este la fel de importantă ca şi alimentele pe care le mănânci. Gătiţi la aburi sau copţi în cuptor,cartofii dulci îşi păstrează betacarotenul,făcând ca antioxidantul să fie ingerat mai uşor de organism. Prin fierbere,cartofii dulci îşi pierd beneficiile.