Cele mai proaste diete din ultimii 100 de ani!

1 71733 original jpg jpeg

Femeile şi-au dorit dintotdeauna să arate bine, să fie mai slabe, iar pentru asta au fost dispuse să urmeze orice sfat sau dietă care promitea pierderea rapidă în greutate sau menţinerea la dimensiunile dorite. Situaţia nu este cu mult diferită nici azi.

1918:Caloriile dictează

Medicul Lulu Hunt Peters a prezentat lumii pentru prima data regimul pe bază de calorii,în 1918. Cartea ei a fost prima carte de dietă care a devenit bestseller. Recomandările nu au luat însă în considerare clasificarea alimentelor,ci,mai degrabă,s-a axat pe stabilirea unui meniu sub o limită de calorii (pe alimente cu aport caloric redus). Deci,o dietă cu plăcintă şi îngheţată nu este exclusă.

1929:Fumează,pentru o siluetă de vis

Şcoala de Medicină Stanford  are un site dedicat cercetării impactului publicităţii la tutun,şi al promisiunilor cum că te menţin slabă. Aceasta a fost tema principală a reclamelor făcute de companiile de tutun în secolul trecut. Cu titluri precum „Ţigările sunt la fel ca femeile. Cele mai bune sunt slabe şi bogate”,mesajul lor nu era tocmai subtil.

1930:Mănâncă grapefruit

Acest sfat datează din anii 1930-deşi regimul nu a devenit popular până în '70. Totuşi,la aproape 50 de ani de atunci,încă mai sunt mulţi care cred ca grapefruitul ajută la slăbit. Teoria este aceea că fructul exotic conţine anumite enzime care ajută la arderea grăsimilor... dar acest lucru a fost infirmat.

1946:Dieta cu îngheţată

Marion White,un guru în bucătăria anilor ’40,a scris o carte în 1946 în care promovează ideea că a mânca alimente cu aport energetic mai mic de 1000 de calorii pe zi este cel mai bun mod de a slăbi. În dietă erau incluse două porţii de îngheţată pe zi. Şi,ca nu cumva să crezi că s-a schimbat ceva de atunci,există o versiune a acestei cărţi publicată în 2002.

1960:Cât mai multă supă de varză

Chiar dacă îţi place un anumit aliment,să mănânci timp de 7 zile doar acel aliment nu este deloc plăcut sau sănătos. Cu toate astea,dietacu supă de varză (care nici măcar nu are calitatea de a fi gustoasă),este încă la modă printre femei. În 1997 dieta a revenit în atenţia publicului,fiind editată o carte pe această temă.

1976:Suc de lămâie,ardei iute şi sirop de arţar 

„The Master Cleanser” de Stanley Burroughs a fost publicată iniţial în 1976. Cartea promovează ideea de semi-înfometare,cu suc de lămâie,ardei iute şi sirop de arţar,pentru a slăbi.

2010:Consumă ... aer

Într-adevăr,în urmă cu doar şase ani,o revistă franceză publica un material în care promova ideea de slăbirecu dieta pe bază de… aer. Nu îţi face griji. Ai totuşi voie să bei apă şi să lingi sare. Sună promiţător,nu? Ei bine,nu!Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg