Combinaţii alimentare care te scapă de kilogramele în plus
Cu siguranţă ştii cât de important este rolul dietei atunci când ţi-ai propus să ai o siluetă armonioasă, însă, pe lângă eliminarea alimentelor grase, este recomandat să ai grijă şi la combinaţiile pe care le faci. Dacă vei combina în mod eficient alimentele, vei reuşi să slăbeşti şi să menţii tractul digestiv sănătos.
Chiar dacă ai renunţat la dulciuri, la produsele de patiserie şi mâncatul la ore târzii, este posibil să nu slăbeşti din cauza felului în care combini alimentele între ele. Din cauză că acestea nu sunt compatibile, nivelul zahărului din sânge creşte, elementele nutritive sunt absorbite mai greu şi, în loc să slăbeşti, iei în greutate. Iată câteva combinaţii alimentare care nu dau greş!
Migdale şi iaurt
Grăsimile bune determină absorbţia rapidă a licopenului şi ajută la reducerea riscului de cancer. Vitaminele liposolubile precum A, D şi E regăsite în alimente precum iaurtul, migdalele, morcovii şi peştele sunt recomandate în regimurile de slăbit, de aceea este indicat să le combini între ele.
Orez şi mazăre
O modalitate de a avea muşchi puternici, frumos dezvoltaţi constă în a avea grijă la ceea ce mănânci. De aceea, este indicat să îţi iei 30% din cantitatea de calorii direct din proteine. Orezul este o proteină incompletă din cauza conţinutului scăzut de aminoacizi, însă dacă îl vei consuma împreună cu mazărea, vei asigura organismului aportul necesar de proteine.
Struguri roşii şi pepene galben
Dacă până acum nu te-ai gândit la această combinaţie, află că este ideală pentru a arde depozitele de grăzimi şi pentru a preveni balonarea. Pepenele galben este un diuretic natural care te ajută să combaţi retenţia de apă, în timp ce strugurii roşii conţin o mulţime de antioxidanţi, extraordinari pentru reducerea rapidă a grăsimii din jurul taliei.
Mere şi unt de arahide
Bogate în vitamine, merele îţi dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp şi sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune fructe care ajută la slăbit. Combinate cu untul de arahide, care conţine resveratrol – un antioxidant puternic care păstrează corpul tânăr şi diminuează acţiunea genelor de depozitare a grăsimilor, cele două reprezintă o opţiune sănătoasă pentru micul dejun.