Cum te pregăteşti pentru un interviu de angajare

1 79671 original jpg jpeg

Ai aplicat la mai multe joburi şi tocmai ai fost anunţată că eşti programată la un interviu? Dacă da, atunci ar trebui să începi să faci câteva lucruri care să te ajute să treci cu bio peste întrevederea cu angajatorul firmei şi să obţii locul de muncă. Iată cum trebuie să te pregăteşti înainte de un interviu de angajare:

Documentează-te despre companie

O altă parte importantă care face parte dintr-un interviu reuşit este documentaţia. Citeşte cât mai multe despre el, despre serviciile pe care le oferă. Nu te baza pe faptul că nu o să te întrebe aceste lucruri, pentru că tot mai mulţi angajatori consideră că informaţiile deţinute despre firmă sunt esenţiale în acceptarea sau refuzarea unui posibil angajat. În plus, ai foarte mare grijă la răspunsul pe care-l dai când te întreabă de ce ai plecat de la fostul loc de muncă. Poate fi o întrebare capcană.

Fă-ţi un rezumat (personal) şi asigură-te că vei avea un răspuns la toate întrebările

Rezumatul tău, personal, reflectă tot despre tine - experienţa, calificarea, calităţile, hobby-urile. Experienţa şi trăsăturile tale sunt întrebări-cheie în toate interviurile de angajare.

Gândeşte-te la aşteptările salariale

Aceasta este o întrebare dificilă şi necesită un răspuns foarte atent. Estimarea unui salariu prea mare te poate scoate din cursa obţinerii locul de muncă oferit. Pe de altă parte, un salariu prea mic s-ar putea să nu te ajute foarte mult. Salariu variază foarte mult de domeniul în care vrei să lucrezi, pe ce nivel. În plus, totul depinde de experienţa pe care o ai. Sunt companii care oferă salariu în funcţie de acest punct forte.

Pregăteşte-ţi ţinuta

Angajatorul acordă foarte multă atenţie ţinutei purtate de viitorul angajat. Vestimentaţia reflectă foarte multe despre personalitatea ta şi interesul tău faţă de locul de muncă oferit. Aşadar, pentru alegerea celei mai potrivite ţinute, este importantă să ştii cu ce se ocupă compania respectivă. În plus, nu uita de ceas – oferă o bună impresie despre tine – este accesoriul care-i arată viitorului şef că eşti o persoană punctuală.

Menţine-ţi nivelul de încredere

Încrederea este atuul care funcţionează chiar dacă alţi factori nu sunt în favoarea ta. Trebuie să păstrezi un nivel de încredere ridicat pe parcursul interviului, deoarece reflectă personalitatea ta generală. Nu te stânjeni, chiar dacă nu ştii răspunsul la întrebări şi încearcă să răspunzi încrezătoare.

Informează-te despre noile tehnologii

Cu tehnologia avansată aât de repede, tehnici şi mecanisme noi se află pe piaţă cu fiecare zi care trece. Prin urmare, este esenţial să aduni în mod regulat cunoştinţe despre tot ce este nou în materie de tehnologie, menţinându-te la curent cu tot ce se lansează. Cunoaşterea tehnologiei este vitală, deoarece pune de obicei întrebări cu privire la noile tehnici/tehnologii.

Credit foto: www.quantrimang.com