5 lucruri pe care să NU le spui la un interviu
Dacă, la un interviu de angajare, ştii ce să-i spui persoanei din faţa ta, ai şanse mari să-l treci cu brio. Dar la fel de important e să ştii şi ce să NU spui, ca să nu-l ratezi din start. Aşa că, orice-ar fi, nu vorbi despre:
Cum aplanezi conflictele la serviciu
Cum îţi găseşti un nou loc de muncă
Viaţa ta intimă
Nu preciza cum te înţelegi cu partenerul tău sau unde lucrează el,dacă persoana din faţa ta nu se arată interesată de acest subiect. De asemenea,nu e cazul să aduci vorba despre proceduri specifice locului de muncă anterior,care nu ţi s-au cerut sau care sunt secrete,căzând sub „legea confidenţialităţii”.
Slăbiciunile tale
Poate că suferi de claustrofobie sau obişnuieşti să laşi dezordinea să troneze pe biroul tăumai multe zile la rând. Ţine asta doar pentru tine,nu fi chiar atât de sinceră când sau dacă eşti rugată să vorbeşti despre defectele tale. Nimic din ce te-ar putea pune într-o lumină proastă nu trebuie dezvăluit.
Salariul dorit
Salariul e un subiect fierbinte:nu-l aduce tu în discuţie,brusc. Aşteaptă ca intervievatorul să pună această problemă. De obicei,negocierea salariului se face la a doua sau a treia etapă a interviului de angajare. Dovedind nerăbdare legat de cât vei câştiga te poate costa acel job.
Problemele de la fostul job
Dacă ai avut antipatii la fostul loc de muncă,e mai bine să le păstrezi pentru tine. Nu e momentul potrivit să le discuţi la interviul de angajare. Şi-apoi,cine ştie... poate persoana din faţa ta o cunoaşte din întâmplare pe fosta colegă care ţi-a făcut zile negre la birou. De ce să rişti un adevărat scandal? Şi problemele ori dezamăgirile de la fostul job e bine să rămână nespuse.
Dorinţa de a te angaja curând în altă parte
A lăsa să se înţeleagă că ai de gând să stai doar câteva luni sau un an pe postul pentru care candidezi poate fi o greşeală gravă. Nimeni nu-şi doreşte un angajat nestatornic sau neloial. E recomandabil să laşi impresia că eşti valoroasă şi „de cursă lungă”.