Dieta cu murături te scapă de excesul de grăsime

1 71719 original jpg jpeg

Pentru iubitorii de murături avem două veşti, una bună şi una mai puţin bună. Cu dieta cu murături poţi slăbi, dar nu aşa de repede şi mult cum probabil te aştepţi.

Murăturile nu pot fi incluse într-o alimentaţie echilibrată,în primul rând pentru că au puţine calorii,deci şi un număr limitat de nutrimenţi. Asta înseamnă că nu este indicat să urmezi o vreme îndelungată dieta cu murături,pentru că privezi corpul de vitamine şi minerale esenţiale bunei funcţionări a organismului.

Un castravete murat are 4 calorii

De ce te pot ajuta murăturile să slăbeşti? Simplu! Pentru că sunt foarte sărace în calorii. De exemplu,un castravete mediu murat,de aproximativ 35 de grame,are doar 4 calorii. Dar dacă în procesul de murare s-a adăugat şi zahăr,atunci catravetele poate ajunge să furnizeze corpului aproximativ 32 de calorii.

Murăturile oferă corpului probiotice

O legumă sau un fruct care a trecut prin procesul de murare,nu vorbim despre produsele de acest gen comercializate în magazine,este îmbogăţit cu probiotice. Acestea refac flora intestinală şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Dacă sunt pasteurizate,murăturile îşi pierd aceste calităţi,deci va trebui să-ţi faci singură aceste delicii acrişoare,numai bune în combinaţii cu preparatele specifice sezonului rece.

Principalul dezavantaj al dietei cu murături

Din păcate,dacă meniul tău zilnic conţine o treime murături,pentru a favoriza pierderea în greutate,aşteaptă-te şi la următorul efect negativ. Murăturile conţin sare,chiar prea multă,iar asta face ca organismul să reţină apă în ţesuturi. Un castravete murat furnizează corpului aproximativ 19% din doza recomandă pe zi de sare.

Dieta-fulger cu murături „topeşte“ 2 kg în 3 zile

Ca să dai jos chiar mai mult de două kilogrameîn trei zile trebuie să urmezi această dietă întocmai. În fiecare zi,la micul dejun,consumă două ouă fierte şi o salată de murături (gogonele,gogoşari,castraveţi sau varză).  La gustare,ia o porţie de salată de murături.

Pentru prânz ai nevoie de un piept de pui la grătar,pe care îl combini cu o salată de murături. A doua gustare trebuie să fie compusă dintr-o salată de murături. La cină mănâncă peşte afumat şi murături asortate.