Dieta de detoxificare: ce alimente de sezon sunt recomandate

1 75507 original jpg jpeg

Vara este momentul perfect pentru detoxificarea organismului, deoarece fructele şi legumele proaspete, care ajută acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru corp, dieta de detoxificare este adoptată de aproximativ 40% din populaţie.

Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta de detoxificare a organismului

Pepenele -  fructul de vară care detoxifică organismul

Pepenele conţine cantităţi mari de citrulină, compus care ajută la crearea argininei şi care elimină toxinele şi amoniacul din organism. În plus, pepenele roşu este sursă bogată de fibre dietetice şi potasiu, care curăţă corpul de deşeuri şi care menţin colonul curat.

Castravetele - elimină toxinele din organism

Conţinutul ridicat de apă din castraveţi îmbunătăşte funcţiile sistemului urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.

Lămâia - prietena ficatului

Lămâie alcalizează organismul, restabilind echilibrul pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile, deoarece sucul fructelor este un stimulent minunat pentru ficat. În plus, este un dizolvator al acidului uric şi al altor deşeuri, curăţând rinichii.

„Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar în timpul exerciţiilor fizice şi după acestea, la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, gingiilor şi dinţilor. De asemenea, normalizează metabolismul energetic şi îmbunătăţeşte funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Aceste efecte sunt accentuate de sucurile detox care conţin Vitamina C”,

Afinele – fructe vindecătoare

S-a constatat că afinele reduc inflamaţia, au proprietăţi antivirale şi împiedică ajungerea toxinelor la trecerea barierei hemato-encefalice, care face accesul către creier. În plus, afinele conţin vitamina C, un element care ajută în procesul de detoxificare.

Zmeura – conţine puţine calorii

Indicele glicemic al zmeurei este de 3 ori mai mic decât al altor fructe, ceea ce înseamnă că este o hrană cu conţinut scăzut de glucoză. Acestea echilibrează zahărul din sânge şi pot fi introduse foarte uşor în dieta de detoxificare.

Frunzele de mentă - excelente vara

Acestea te vor ajuta să digeri mai eficient mâncarea. Mentă îmbunătăţeşte funcţionarea fierii, ajută  vezica biliară şi intestinul subţire, iar organismul are nevoie de o curăţare a acestor componente importante pentru detoxificare.

Seminţele de in - reduc inflamaţia

Având un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, seminţele de in stabilizează zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxificarea se va produce mai eficient şi mai repede.

Un suc detox bio pe care îl puteţi consuma este cel de la Rabenhorst, recomandat indiferent de dieta aleasă, dar care face minuni şi în dieta de detoxificare. 

Credit foto: www.health.usnews.com