Dieta de vară. Mihaela Bilic te învaţă cum să slăbeşti uşor, mâncând orice

Dieta de vară  Mihalea Bilic te învaţă cum să slăbeşti uşor, mâncând orice jpeg

Cel mai bun moment de a ţine o dietă este vara, susţine medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Dieta de vară, aşa cum am numit-o noi, nu este o cură de slăbire propriu-zisă, ci conţine doar un set de reguli. Şi da, poţi mânca şi îngheţată!

De ce este vara cel mai bun anotimp pentru a ţine o dietă? Pentru că putem folosi căldura în avantajul nostru. În zilele caniculare, senzaţia de foame apare mai greu, aşadar putem să dăm jos kilogramele în plus mult mai uşor. Totodată, suntem mai motivaţi să arătăm bine. 

"Dacă a venit solstiţiul înseamnă că începe vara. Şi când e vară e soare şi cald afară, buna dispoziţie e asigurată iar foamea e inhibată. Dacă nu exagerăm cu fructele şi cockteil-urile băute la ceas de seară, putem spune că vara e anotimpul ideal pentru slăbit.

Nu numai apetitul e diminuat, dar şi motivaţia de a arăta bine creşte hainele sunt mai subţiri, marea înseamnă costum de baie, motive suficiente pentru a fi mai atenţi la dietă. Şi când spun dietă nu vorbesc de o cură de slăbire propriu-zisă, ci pe mutarea accentului de la mâncare, la hidratare", susţine medicul nutriţionist pe pagina sa de Facebook

Totodată, medicul Mihaela Bilic este de părere că atâta timp cât respectăm câteva reguli, nu trebuie să ţinem diete stricte sau ne înfometăm. Consumaţi multe legume, peşte şi fructe, însă cu măsură. Şi da, aveţi voie şi îngheţată.

"Vara putem liniştiţi să "sărim" peste mese, dacă tot e cald şi nu ne e prea foame, n-ar fi rău să mâncăm mai pe seară, pe răcoare. Peste zi axaţi-vă pe lichide, indiferent dacă asta înseamnă apă, cafea, ceai rece, limonadă, ciorbă sau lapte bătut. Feriţi-vă de zahăr, fructe mâncate cu kilogramele şi alcool. Bazaţi-vă pe legume multe şi peşte, fiţi zgârciţi cu uleiu, brânzeturile şi făinoasele şi veţi vedea, silueta se va ameliora de la sine, aproape fără efort Iar ca soluţii de compromis, un pahar de vin sau o cupă de îngheţata sunt "răul" cel mai mic la raportul calorii/satisfacţie", a completat ea.

Tot Mihalea susţine că există o băutură ce poate face adevărate minuni cu organismul nostru în zilele călduroase de vară. Ne răcoreşte, ne hidratează organismul şi, în plus, are nenumărate benedicii. Despre ayran este vorba! Citeşte mai mult AICI.