Dieta italiană pentru longevitate

1 81499 original jpg jpeg

Dintre europeni, italienii şi grecii sunt cei mai longevivi şi nu mai e un secret pentru nimeni că asta se datorează obiceiurilor lor alimentare, care includ carbohidraţi, legume, fructe peşte, carne slabă şi brânzeturi. 

Paste, pizza, orez, cartofi

Tot atâtea surse delicioase de carbohidraţi, care dau repede senzaţia de saţietate. Sunt mâncăruri simple, preparate cu ingrediente simple şi, poate cel mai important, cultivate organic. Preferinţa italienilor şi, în fine, preferinţa mediteraneenilor pentru peşte în defavoarea cărnii este cunoscută. Italienii mănâncă mai mult peşte decât carne. Ca şi grecii. Mănâncă multă fasole, mazăre, năut, surse excelente de proteine valoroase, care, dacă sunt combinate cu carne, nu fac rău organismului, cum ar face dacă ar fi combinate cu carbohidraţi (paste, cartofi, orez).

Salate şi brânzeturi

Italienii mănâncă salate în cantităţi industriale. Au un savoir-vivre admirabil, care se vede în mesele bogate, pregătite lent, cu suflet. Sunt binecunoscute brânzeturile lor, dar şi carnea uscată pe care o pregătesc cu lunile de zile. Salamurile uscate sunt acceptate chiar şi de nutriţionişti şi nu-i niciun bai dacă mai scapă la aşa ceva din când în când, atâta vreme cât nu fac abuz.

Vinul roşu, bun pentru organism

După mese, e bine să bei un pahar cu vin, de preferat roşu, pentru că ar face foarte bine la circulaţia sângelui. Plus că are resveratrol, care, se ştie, e un antioxidant puternic.

Nu evita nici carnea slabă, de curcan, de pui, pregătită în moduri simple, delicioase, alături de salate.

Toată esenţa dietei mediteraneene stă în simplitate şi moderaţie.

Deci, sănătate!Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg