Dieta temporară te poate ajuta să slăbeşti rapid

1 77381 original jpg jpeg

Prima regulă atunci când ţii dietă este aceea că trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi ca să poţi slăbi. Totuşi, tăierea caloriilor pentru o perioadă prea lungă de timp determină de fapt organismul să conserve energia, încetinind astfel procesul de ardere al caloriilor.

Potrivit nutriţioniştilor din Australia, dieta eficientă este cea care nu îngreunează metabolismul şi la care renunţi o dată la câteva săptămâni. În urma studiului publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tasmania, s-a constatat că persoanele supraponderale care au ţinut dietă urmată de o perioadă de o pauză au reuşit să slăbească mai mult decât cele care au ţinut o dietă continuă.

Odată obţinute rezultatele dorite, acestea se pot menţine pe termen lung continuând dieta temporară. Aceasta funcţionează atât de bine datorită procesului de termogeneză.

Înainte de a încerca această dietă este important să reţii că unul dintre factorii care îi garanteaza reuşita ţine şi de numărarea caloriilor din săptâmânile în care mănânci normal, fără restricţii. De aceea, e bine să eviţi alimentele care te pot îngrăşa şi să nu mănânci mai târziu de ora 7 seara.

De asemenea, există şi posibilitatea de inadaptare a organismului la dietă, în sensul în care poate stimula în exces apetitul, având efectul opus.

Sportul nu trebuie nici el neglijat, căci slăbirea bruscă poate provoca lăsarea pielii, lucru pe care cu siguranţă nu ţi-l doreşti. În plus, un corp cu o musculatură bine lucrată va folosii caloriile drept combustibil chiar şi atunci când se odihneşte, iar tu vei slăbi chiar şi în zilele de repaus.

: