Include aceste reţete cu pepene roşu în dieta ta

1 75567 original jpg jpeg

Pepenele roşu este mai mult decât un fruct răcoritor care ne place să-l mănâncăm în orice moment al zilei. În afară de cantitatea mare de apă pe care-o conţine, pepenele roşu are o concentraţie mare de licopen, un antioxidant care îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi care favorizează detoxificarea organismului.

Cauţi cele mai bune modalităţi de a te bucura de nenumăratele beneficii pe care le deţine pepenele roşu? Încearcă următoarele reţete cu pepene roşu, care te vor ajuta să slăbeşti şi să te menţii sănătoasă.

Băutura detoxificantă cu pepene roşu şi suc de lămâie

Ai nevoie de:

-    200 g pepene roşu

-    8 căpşuni

-    200 ml apă

-    5 linguri suc de lămâie

-    1 lingură seminţe de chia

Mod de preparare:

Acest suc se bea înainte de micul dejun, pentru a purifica corpul şi pentru a stimula nivelul de energie, în timp ce slăbeşti.

Începe prin a spăla căpşunile, pe care le tai pe jumătate şi apoi le pui într-un vas. Adaugă bucăţile de pepene roşu şi procesează fructele cu blenderul câteva secunde. Pune apa şi sucul de lămâie,  la final presari seminţele de chia în băutură şi amestecă cu o lingură. Se bea imediat sau în cel puţin 30 de minute de la preparare.

1. Pepene roşu cu brânză feta şi mentă

Ai nevoie de:

-    1 piept de pui la grătar

-    cuburi de pepene roşu

-    12 cuburi de brânză feta

-    10 frunze de mentă proaspătă

-    rucola

-    piper negru

-    sare

-    oţet balsamic

Mod de preparare:

În primul rând, pregăteşte pieptul de pui. Spală carnea, feliaz-o, asezoneaz-o cu sare, piper şi puţin suc de lămâie şi apoi pune-o pe grătar.

În al doilea rând, aşază cuburile de pepene pe o farfurie, peste care se pune brânza feta şi menta, pe care înainte o speli împreună cu rucola. Apoi, rupe rucola în bucăţi mai mici, pune bucăţile de piept de pui. Presară pe deasupra sare, piper şi nu uita de oţetul balsamic. Amestecă cu o lingură. Poftă bună!

2. Salată de pepene verde cu somon

Ai nevoie de:

-    1 felie de somon afumat

-    cuburi de pepene roşu

-    20 stafide aurii

-    5 roşii cherry

-    5 nuci

-    5 linguri suc de lămâie

-    quinoa (opţional)

Mod de preparare:

Pregăteşte o farfurie şi taie în felii mai mici somonul. Spală roşiile cherry, taie-le pe jumătate şi pune-le pe vas împreună cu miezul de nucă, stafidele, somonul, sucul de lămâie şi cuburile de pepene. Amestecă cu o lingură, adaugă şi quinoa (opţional) şi la final asezonezi salata cu piper negru.