Legumele care te scapă de kilogramele în plus

Temperaturile ridicate şi soarele îmbietor te îndeamnă să dai o fugă până la ştrand sau la mare, să mai renunţi la câteva haine şi, de ce nu, la câteva kilograme. Roşiile te vor ajuta să pierzi 3 kilograme într-o săptămână.
Roşiile pot fi consumate în moduri foarte variate:sub formă de suc sau sos,coapte,fierte,cu sau fără coajă,zdrobite. Te ajută să slăbeşti,datorită numărului mic de calorii conţinute (o roşie medie are doar 35 de calorii). În plus,roşiile te menţin în formă şi energică,aducându-ţi un aport crescut de vitamina C (40% într-o roşie medie),vitamina A,potasiu,ca să stai departe de bolile cardiovasculare şi licopen,pentru evitarea cancerului.
Ziua întâi
Mic dejun:200 g de afine,100 g de căpşuni şi un iaurt mic degresat
Prânz:Salată de legume şi iaurt. Amestecă un iaurt mic degresat cu spaghete,trei roşii mari,un dovlecel,ceapă usturoi,sare şi piper. Prăjeşte dovlecelul în ulei de măsline,înainte de a-l adăuga în salată.
Cină:Roşii cu ciuperci la cuptor. Ai nevoie de trei roşii mari,100 de grame de ciuperci,spaghete,ceapă şi brânză deasupra.
Ziua a doua
:Salată de fructe dintr-un iaurt mic degresat,50 de grame de afine,un ciorchine de strugure,o piersică şi un măr.
:Un sandviş cu roşii,o felie de brânză,două frunze de salată. Foloseşte numai pâine integrală!
:Mâncare de legume. Căleşte fasole verde,un ardei gras şi ciuperci. Adaugă spaghete şi două roşii. La final,pune peste legume un sos din trei linguri de lapte,un ou,brânză,sare şi piper.
Ziua a treia
:O felie de pâine integrală,brânză,o roşie şi o ceaşcă de ceai sau de lapte.
:Fierbe o cană de lapte cu fidea şi un pliculeţ de vanilie. Peste acestea poţi adăuga 100 de grame de fructe uscate.
:Mâncare de legume. Ai nevoie de doi morcovi feliaţi şi prăjiţi într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă o jumătate de cană de apă,un amestec de legume (găseşti în supermarketuri) şi fierbe totul pentru cinci minute. La sfârşit,pune şi patru roşii şi mai fierbe zece minute.
Ziua a patra
:O salată din 50 de grame de afine,100 de grame de căpşuni,o piersică,un măr şi un iaurt mic degresat.
:Un sandviş din pâine integrală cu 100 g de piept de pui la grătar şi o roşie feliată.
:Supă de roşii. Căleşte o ceapă şi un ardei gras în ulei de măsline,adaugă unul sau doi morcovi,o ţelină mică şi acoperă cu apă. După ce fierb,pune o jumătate de kilogram de roşii sau un litru de suc de roşii,lasă să dea în două clocote şi,la final,adaugă tăiţei,plus pătrunjel).
Ziua a cincea
:
O felie de pâine integrală cu câteva felii de brânză,de roşie şi o ceaşcă de ceai sau lapte.
:O salată din cinci roşii,un ardei gras,o ceapă tăiată solzişori,un iaurt mic degresat,sare şi piper
:Chifteluţe de roşii servite cu sos de roşii. Taie patru roşii în cubuleţe şi mărunţeşte o ceapă,adaugă verdeaţă,oregano,mentă,sare,piper şi făină. Prăjeşte-le câte un minut pe fiecare parte într-o tigaie cu ulei încins.
Ziua a şasea
:O salată din patru roşii,brânză,un ardei gras,sare şi puţin ulei de măsline.
:Mâncare de soia cu roşii. Fierbe un pachet de soia un sfert de oră,apoi scurge-le bine,pune-le într-o tavă,acoperă-le cu felii de roşii,stropeşte cu puţin ulei de măsline,cu puţin suc de roşii cu usturoi pisat şi presară sare şi piper. Totul se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Ziua a şaptea
Mic dejun:O felie de pâine integrală,brânză,o roşie şi o ceaşcă de ceai sau de lapte.
:O salată din bucăţele de ton (o conservă),ridichi,două rodii,brânză,salată verde. Stropeşte cu ulei de măsline,iar la final adaugă un sos preparat dintr-un iaurt mic şi usturoi pisat,sare,piper şi zeamă de lămâie.
:Ciuperci umplute cu roşii şi dovlecel. Taie bucăţele un dovlecel şi trei roşii şi amestecă-le cu o ceapă mărunţită,apoi umple ciupercile cu acest amestec,stropeşte cu ulei de măsline,presară piper,sare şi cimbru şi dă la cuptor pentru 20 de minute.