Mărul-de-pământ, leguma bună pentru diabetici

1 67219 original jpg jpeg

Mărul-de-pământ, cunoscut şi sub numele de topinambur, este un aliment recomandat diabeticilor. Află ce alte beneficii aduce sănătăţii!

Proprietăţi nutritive

Mărul-de-pământ,cunoscut şi sub numele de topinambur,seamănă la prima vedere cu ghimbirul.  I se mai spune şi „cartoful ciorii“ sau „nap porcesc“,fiind folosit ăe vremuri ca furaj pentru animele domestice. Planta nu e pretenţioasă,este rezistentă la frig şi se înmulţeşte chiar şi în soluri sărace. De la plantă se folosesc tuberculii subterani,recunoscuţi pentru proprietăţile lor nutritive.

O delicatesă

Tuberculii au gust dulceag,care aminteşte de cel al anghinarei. Conţin inuline,un grup de oligozaharide. Pot fi folosiţi cruzi,în salate,sau fripţi,fierţi,şi pot da un extract care înlocuieşte foarte bine zahărul. În plus,dulceaţa de topinambur este considerată o delicatesă. Sunt recomandaţi în dieta diabeticilor,fiind bine suportaţi de persoanele cu glicemia crescută.

Sursă de vitamine şi minerale

Mărul-d-pământ conţine vitaminele A,C şi B3,săruri minerale,în special săruri de potasiu,glucide esenţiale sub formă de inulină. Este un aliment sărac în calorii (73 de calorii la suta de grame),ceea ce îl recomandă în dietele de slăbit. Inulina fiind mai greu asimilabilă de către organism,poate provoca flatulenţe. Fenomenul poate fi evitat dacă în apa de fierbere se adaugă puţin bicarbonat de sodiu sau câteva frunze de ţelină.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg