Obezitatea, o boală care se vede şi pe chip

1 71098 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că favorizează apariţia bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral, a diabetului zaharat şi a altor boli ce pun viaţa în pericol, obezitatea îşi pune amprenta şi asupra pielii şi a părului tău.

Cum îţi dai seama că eşti obeză

Obezitatea înseamnă un exces de grăsime. Câte kilograme ar trebui să ai peste ca să fii considerată obeză? Un surplus de 15 kilograme intră în această categorie. Vestea şi mai proastă este că atuinci când cântarul arată un exces de peste 30 de kilograme,asta înseamnă că ai păşit pe un teritoriu foarte periculos numit „obezitatea morbidă“,adică o afecţiune care poate provoca moartea.

Cum îţi schimbă înfăţişarea

O dietă nesănătoasă creează probleme atât în interior,cât şi la exterior. Excesul de zahăr şi grăsime duce la o supraproducţie de sebum,ce favorizează apariţia acneei. Păstrarea pielii cât mai curate şi adoptarea unui regim alimentarechilibrat poate ajuta.

Dereglările hormonale pot provoca creşterea firelor de păr în locuri neaşteptate. Excesul de androgeni-şi cauzele pot fi multiple:un stil de viaţă sedentar şi o alimentaţie bogată în calorii şi în grăsimi – duc la căderea părului. Afecţiunea poartă,în termeni medicali,numele de alopecie androgenetică. O altă neplăcere care duce la sensibilizarea părului care poate apărea,este opusul pierderii firelor-hirsutism sau creşterea părului în exces,în special pe faţă.

Pierderea în greutate duce la o altă afecţiune nedorită a pielii:vergeturile. Ele apar atunci când pielea nu poate ţine pasul cu extinderea ei,când corpul creşte în greutate ori,din contra,scade într-un timp foarte rapid. De multe ori,vergeturile pot fi estompate cu loţiuni şi alte produse cosmetice.