Slăbeşte cu alimentele fără carbohidraţi

1 76761 original jpg jpeg

Carbohidraţii sunt utilizaţi de organism pentru obţinerea energiei, însă există nutriţionişti care susţin că trebuie să reduci cantitatea acestora dacă îţi doreşti să slăbeşti. Nu este dificil să găseşti alimente fără carbohidraţi, în special dacă citeşti etichetele cu atenţie. Iată care sunt acestea!

Produsele din carne

În general, carnea nu conţine carbohidraţi, însă cea procesată da (mezelurile, cârnaţii, şunca şi micii), din cauza zahărului şi soluţiilor saline prezente pe lista ingredientelor. În stare naturală, preparatele din carne sunt lipsite de carbohidraţi, aşa că poţi consuma cu încredere: carne de vită, porc, pui, curcan, peşte şi crustacee.

Produsele lactate

Toate produsele lactate sunt obţinute din lapte, iar acesta conţine zaharuri simple. Chiar şi brânza şi smântâna grasă au carbohidraţi, chiar dacă sunt în cantităţi reduse. Un singur produs preparat din lapte nu conţine carbohidraţi, şi anume untul.

Fructele şi legumele

Aproape majoritatea fructelor şi legumelor au carbohidraţi, dar sunt şi câteva care nu conţin deloc. Printre acestea se numără: spanacul, salată verde, ridiche, ciuperci, varză, castravete, fasole uscată şi fasole verde.

Condimente şi uleiuri

Pentru că toate condimentele conţin carbohidraţi, sosurile folosite pentru salate conţin şi ele la rândul lor, existând posibilitatea să aibă în plus sirop de fructoză, miere, muştare, lapte sau emulsificatori. Din categoria celor care nu carbohidraţi fac parte: sarea, uleiurile din avocado, sâmburi de struguri, şofran, rapiţă sau din ulei de măsline, uleiul de peşte sau untura.

Dietele fără carbohidraţi

Dietele sărace în carbohidraţi, precum dieta Atkins, limitează cantitatea acestora pentru a controla nivelul de insulină. Unele diete recomandă să consumi maximum 25 de grame de carbohidraţi zilnic, în timp ce altele consideră că 50 de grame reprezintă cantitatea potrivită necesară pentru un adult.